srećan kraj

"Šta god da ste poželeli od Boga...": Supruga Bojana Leksingtona iskreno o teškom periodu nakon rođenja ćerkice

0

Pevač Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra prošli su kroz tešku životnu fazu nakon što je njihova ćerkica Helena operisana odmah po rođenju.

Bojan i Aleksandra Vasković godinama su u skladnom braku.
Bojan i Aleksandra Vasković godinama su u skladnom braku.foto: Damir Dervišagić

Za pevača "Leksington benda" Bojan Vasković i njegovu suprugu Aleksandru protekla godina je bila puna izazova i donela im je i najlepše i najteže vesti. Sve se dobro završilo i iz svega su izašli još jači.


Bojan i Aleksandra imaju troje dece: ćerke Anđelinu i Helenu i sina Mihajla.

 

Prvu ćerku Anđelinu su dobili 2015. goidne, ali je devojčica rođena prevremeno, u 6. mesecu trudnoće.

 

– Naše prvo dete, Anđelinu, nismo kao većina roditelja dočekali s radošću, već sa strahom da li će preživeti. Uz božju pomoć, i pomoć divnih lekara sa Instituta za neonatologiju, iz bolnice je izašla kao zdrava beba – podelila je jednom prilikom Aleksandra ne krijući da su u celom procesu sazreli i ujedinili se, ali i da su shvatili da ne postoji ništa vrednije od porodice i zdravjla. 

Četiri godine kasnije su dobili sina Mihajla, a 2022. godine su podelili ponovo predivne vesti da će dobiti još jednu devojčicu.

 

Mala Helena se rodila 15. novembra 2022. godine, ali je nažalost usledila nova borba. 

Naime, Helena je morala na operaciju zbog urođene srčane mane.  

 

– Na sredini trudnoće u sklopu redovnih pregleda ustanovljeno je da naša beba ima urođenu srčanu manu koja će morati da bude hirurški korigovana u prvim nedeljama bebinog života. Suočavanje sa tim saznanjem bilo je samo po sebi traumatično, ali odlučili smo da damo šansu životu, te sam nastavila trudnoću trudeći se da je nosim sa radošću i verom u najpozitivniji mogući ishod – napisala je jednom prilikom Bojana supruga na društvenim mrežama.

– I zaista, osim tog saznanja sve je bilo u najboljem redu do samog kraja, zaključno sa porođajem, koji je i najlepše iskustvo porođaja do sada, ali o tome nekom drugom prilikom – dodala je on.

 

Operacija je prošla u najboljem redu, a malena Helena se uspešno oporavlja i sa mamom je napustila bolnicu nakon više od mesec dana. 

 

Novu 2023. godine porodica je dočekala na okupu, a baš uoči novogodišnje večeri, Aleksandra je podelila sa svojim pratiocima emotivnu i motivacionu poruku.

Šta god da ste poželeli ili zatražili od Boga, u novogodišnjoj noći ili bilo kad, znajte da vam je on neće samo ispuniti, već će vas staviti u situacije gde ćete imati priliku da te želje ostvarite, a neke lekcije usput da naučite. Ja sam oduvek želela veliku porodicu. Valjda zato što sam u istoj i rasla. Moj put do nje bio je popločan lekcijama o veri, hrabrosti, strpljenju, upornosti, poverenju, jedinstvu i ljubavi– napisala je ona i dodala:

 

Zahvalna sam na svakoj stepenici. Na svakoj crnoj i beloj, zahvaljujući kojima sada vidim jasno. A vidim da je i pored svih prepreka i iskušenja, život ipak lep! Srećna vam Nova godina dragi ljudi! – poručila je sada pevačeva supruga

 

Da cela porodica prolazi kroz agoniju kada se dese ovakve stvari, a da uz mamu i bebu koje su u bolnici, pate i deca kod kuće, podeila je Aleksandra nedavno.

Aleksandra Vasković
foto: Printscreen/Instagram/_mrs.vaskovic_

Svaka majka koja je nekada bila u bolnici sa detetom zna koliko to može biti teško. A kada na to dodate i razdvojenost od ostale dece od kojih se nikad niste odvojili duže od 3 dana, sve postaje dodatno emotivno i psihički izazovnije. I tu počinje žongliranje, cele uže i šire porodice, kako im objasniti a ne opteretiti ih previše, a opet ih ne lagati već naći pravu meru istine, koliko njihove godinice mogu podneti – objasnila je Aleksandra i dodala da su joj najteže padale dečje suze, koje su osmehom želeli da prikriju.

 

– Srećom bilo je i momenata kada me Mič pita da li ja sada “tu” ( u bolnici ) živim pa brzo svi prasnemo u smeh.. I tako u krug mesec ipo dana.. Ponosna sam na njih kako su dostojanstveno podneli našu razdvojenost, kako je Anđa uspela da isprati sve svoje školske obaveze i kako je Mič uspeo da zaspi bez ruke u mojoj majici. Ove slike nastale su spontano kada sam ušla u kuću i zauvek će me podsećati na to koliko su mi nedostajali, kao vazduh koji dišem – napisala je na kraju Aleksandra ispod fotografije na društvenim mrežama.

 

makonda-tracker