Da li je to dobra ideja?

Mlada mama na udaru javnosti: Popila koje piće, pa dala drugarici da joj podoji bebu (VIDEO)

0

Jedna mama je na Tik Toku podelila svoje nesvakidašnje iskustvo i izazvala bes na ovoj društvenoj mreži.

foto: Tik Tok, gregariously_grace
foto: Tik Tok, gregariously_grace

Naime, mlada tiktokerka Grejs s Floride, podelila je snimak kojim je otkrila da je, nakon što je popila nekoliko alkoholnih pića, dala svojoj prijateljici da podoji njenog sina kako dečak ne bi dobio mleko s alkoholom.


Ovaj video, koji je pogledalo više od 1,2 miliona ljudi, prikazuje kako Grejsina drugarica doji njenog sina, dok ona sedi i posmatra ih.


Kad popijete koje piće, pa dopustite drugarici da vam podoji bebu – napisala je ona.

Reakcije su burne: od toga što su ljudi šokirani što daje drugoj ženi da joj doji dete do toga što je Grejs odlučila da pije dok je još u fazi laktacije.

 

"Ti sebe nazivaš majkom?", "To nije zdravo i normalno", "Da li ti je važnije piće od deteta?"... neki su komentara.


Nakon besa koji se javio na Tik Toku, Grejs je rešila da se oglasi i ponovo pokazala da prijateljica doji njenog sina.


Moja prijateljica ima sedmomesečno dete. Njena beba je tokom vikenda van države. Dopustila sam joj da brine o mojoj bebi da bi ona ojačala imuni sistem – napisala je Grejs.

Međutim, mnogi su podsetili na preporuke Američke akademije za pedijatriju da se izbegava ovakav način hranjenja beba.


Američka akademija za pedijatriju obeshrabruje neformalno deljenje mleka, ali ono je postalo popularno, najverovatnije zbog onlajn grupa za deljenje mleka i ličnih iskustava majki na blogovima o roditeljstvu – navodi se.

 

Dojenje
foto: Shutterstock

Inače, jedno novije istraživanje pokazalo je polovina od ispitanih 650 majki ne brine o bezbednosti usled deljenja mleka na ovaj način.


Kako su u knjizi "Dojenje: Vodič za medicinare" istakli Rut A. Lorens i Robert Majkl Lorens 2015, dojenje tuđeg deteta nosi sa sobom određene rizike iako je poznato da su kroz istoriju postojale i "profesionalne" dojilje koje su na ovaj način hranile bebe majki koje nemaju dovoljno mleka. Kako se navodi u Vodiču, sastav majčinog mleka se razlikuje u zavisnosti od urasta deteta i faze razvoja, a uvek postoji i rizik za nastanak infekcije.

 

 

makonda-tracker