da li ste znali?

Ojačajte DECI imunitet na prirodan način: Ovi lekoviti ČAJEVI čine čuda za zdravlje, a veoma su povoljni

0

Zaboravite na strahove i strepnje, a vaša deca će se puna energije vraćati iz škole i vrtića.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Početak školske godine, vrtića i jaslica neretko sa sobom nosi dečje bolesti, viruse, pad imuniteta, te uvek u svom domu treba da imate organske, lekovite čajeve koji će na organizam uticati poput "vitaminske bombe".

 

Iako će nekolicina roditelja iz straha od prehlade detetu ponuditi farmaceutske suplemente, najbolje rešenje za organizam su svakako prirodne alternative, a mi vam donosimo nekoliko napitaka koji će okrepiti telo.

 

1. Čaj od svežeg lista NANE

 

Ovaj napitak obiluje kalijumom, kalcijumom, vitaminom B, poboljšava varenje i eliminiše crevne parazite, te ga možete kuvati pred spavanje.

 

2. Ženšen (Ginseng) 

 

Ovaj čaj služi za jačanje imuniteta, proizvodnju belih krvnih zrnaca, ali i odbranu od mogućih bakterija. Spremajte ga ujutru, pre doručka.

 

deca, prehlada, dete
foto: Profimedia

 

3. Čaj od ĐUMBIRA 

 

Ovaj napitak će osigurati dobro zdravlje, a prehlade, virusi i temperatura će vaše dete ove jeseni zaobići. Možete ga pripremati pred spavanje, a ukoliko vam se ne dopada ukus, možete dodati malo limuna.

 

4. Čaj od lista MALINE

 

Bogat je vitaminima i mineralina, štiti organizam od slobodnih radikala i ojačava imunitet za nekoliko dana. Pritom je i veoma ukusan, te deci neće biti neugodno da ga piju.

 

5. EHINACEA čaj

 

On sadrži antibakterijske karakteristike, čisti krv, sprečava trovanje organizma i neutrališe toksine. Te njega možete pripremati na početku školske godine i pre polaska u vrtić.

 

 

 

makonda-tracker