icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nešto drugačije

OVE TRIKOVE MORATE ZNATI: Sve što treba da uradite da vam NIJEDNO JAJE ne popuca prilikom kuvanja

Podeli:

Ukoliko svake godine morate da odvojite određeni broj jaja za salatu ili odmah pojedete jer su popucala, ne očajavajte. Dovoljno je da primenite sledeće trikove.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pazite na temperaturu i prostor u šerpi


Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

 

Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati tok voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.

 

Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.

 

Staro dobro sirće


Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!

 

Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli!

 

 

Inicijalizacija u toku...