nije tako komplikovano

Prvi trik je NAJVAŽNIJI! Evo kako da vam NIJEDNO uskršnje jaje ne pukne prilikom kuvanja

0

Nema osobe kojoj se nije dogodilo da joj makar jedno uskršnje jaje ne pukne prilikom pripreme, a razlog je to što se nije držala ovih pravila

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako svake godine prilikom farbanja uskršnjih jaja morate da odvojite određeni broj za salatu ili odmah pojedete jer su popucala, ne očajavajte. Dovoljno je da primenite sledeće trikove.

 

  • Pazite na temperaturu prostor u šerpi


Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

 

Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati tok voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.

 

Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.

 

foto: Profimedia
  • Staro dobro sirće


Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!

 

Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli! Uz to, so će pomoći da lakše oljuštite jaje kada za to dođe trenutak.
 

 

makonda-tracker