Ukoliko želite da uskršnja jaja budu savršena platna za vaša mala remek-dela, sjajna ideja je da ih najpre izbelite
Sastojci:
- oko 20 komada jaja
- 500 ml vode
- 500 ml alkoholnog sirćeta (9%)
Priprema
Jaja prvo operite. U šerpu stavite sirće i vodu, složite oprana jaja pa stavite na šporet da se kuva 10 minuta. Ako krene jako da kuva smanjite temperaturu.
Već na 4 minute kuvanje pojaviće se braon pena koju morate stalno skidati.
Kada su jaja kuvana skloniti sa šporeta i naliti hladnom vodom (ne istresati vruću vodu). Sunđerom ili krpicom trljati svako jaje dok ne pobeli. Ostaviti ih da se skroz osuše i ohlade pa nastaviti dalje sa šaranjem.
Uglavnom se radi dekupaž tehnika sa salvetama. Može i krep papirom ili voskom.
( Izvor: Šerpica.net )