isprobajte

TRIK ZA ORIGINALNE ŠARE I SJAJ: Ovako treba ofarbati jaja u ULJU za savršenu dekoraciju (UPUTSTVO)

0

Šarena jaja za Uskrs imaće poseban sjaj i drugačije šare ako uljem ne budete mazali ofarbana jaja, već ga ovako pomešate!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako svake godine pred Uskrs tražite ideje jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su jaja farbana bojom i uljem savršen izbor za vašu uskršnju korpu, piše Lovesensa.

 

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja – ova jaja izgledaju kao da su metalizirana.

 

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.

 

Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomešati sa bojom. Naravno, ulje će isplivati na površinu i zadržati se na njoj.

 

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

 

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši obojenu površinu jaja premažite gliterom u odgovarajućoj boji, a srebrni gliter postepeno nanesite na belu površinu jajeta.

 

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja.

 

 

makonda-tracker