Svakoj domaćici se dogodilo da značajan broj jaja ne može da ukrasi kako je želela jer su jaja popucala prilikom kuvanja u boji. Predstavljamo vam dva načina da to izbegnete.
![foto: Profimedia](/data/images/2020/04/14/10/289921_profimedia0491471996_ff.jpg?ver=1586851319)
Ukoliko svake godine morate da odvojite određeni broj jaja za salatu ili odmah pojedete jer su popucala, ne očajavajte. Dovoljno je da primenite sledeće trikove.
Pazite na temperaturu prostor u šerpi
Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.
Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati tok voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.
Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.
![](/data/images/2020/04/14/10/289923_profimedia0295600990_ff.jpg?ver=1586851340)
Staro dobro sirće
Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!
Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli!