stil zvezda

Francuskinje su ga proslavile, a potom bacile u zaborav: Ovaj modni detalj svaku kombinaciju pretvara u instant-šik! (FOTO)

0
Kada je moda u pitanju, Francuska je oduvek ispred svih drugih. Ipak, neki trendovi koji se smatraju klasičnim komadima vezanim za ovu zemlju, davno su pali u zaborav. Jedan od njih su beretke...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Manekenka Džin Damas u razgovoru za magazin Vogue je otkrila kako je jedan modni dodatak postao pravi kliše za Francuskinje koji one danas nikada ne bi ponele. U pitanju su beretke.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Iako beretke i prugaste majice važe za stilski simbol ovih žena poznatih po istančanom modnom ukusu, čini se ipak da je asocijacija određenih komada sa Francuskinjama ipak samo mit.

 

Drečave kose odlaze u zaborav - ove godine dominiraće boja čokolade pomešana s ljubičastom

 

Reč je o aksesoarima koje su šik francuske trendseterke proslavile, ali davno, pre više od 20, 30 godina.

Ne poznajem nikoga ko nosi beretku. Pre neki dan smo snimali editorijal Pariski stil, a outfit se sastojao od beretke, kaputa, mornarske majice, cigarete i crvenog ruža i ispostavilo se da niko ne zna kako da pravilno stavi beretku na moju glavu. Francuski stilista sa snimanja morao je da izgugla kako se nosi beretka", ispričala je lepa Džin.

Ono što je danas presudno za čuveni pariski šik jeste lep šal, tvrdi manekenka, posebno ukoliko je u tamnosivoj ili tamnoplavoj boji, i to od kašmira.

 

Bandane su očarale urbane devojke širom sveta: Obavezno nabavite ovaj detalj dok traje leto (FOTO)

 

Ipak, ovaj modni detalj je širom sveta i dalje recept za instant-šik: iako su ga Francuskinje potpuno zaboravile, u drugim krajevima sveta ga žene koriste kako bi naglasile neku odevnu kombinaciju ili kao glavni motiv prema kojem se usklađuju boje ostalih komada.

makonda-tracker