Bojana Ordinačev: Dama anđeoskog lika

Glumica Bojana Ordinačev na prvom mestu želi samoj sebi lepo da izgleda i pri tom ne haje da li će neko njen autifit proglasiti izazovnim, a najlepše se oseća u beloj odeći koju zimi izbegava, kako u sivilu tog godišnjeg doba ne bi bila previše upadljiva
2
1 / 6 Foto: Milena Rakočević

Dvadesetdevetogodišnja Bojana Ordinačev je pažnju publike privukla rolom  u prvoj srpskoj TV sapunici Jelena, a u modnom editorijalu magazina Story za koji se slikala pre tri godine govorila je o svojim ulogama, ali i o modnom imidžu, omiljenim bojama... Ova plavokosa Novosađanka tokom dana najčešće nosi farmerice koje kombinuje sa majicama različitih boja i cipelama sa ravnom petom, a u večernjoj odevnoj varijanti obavezne su visoke potpetice. Glumica je ovih dana preokupirana poslovnim obavezama, a pored serije Zakon ljubavi u novoj pozorišnoj sezoni zaigraće u komadu Nebojše Romčevića Seksom do smrti.
Da li i privatno volite belu boju?

- Veoma, tokom leta često nosim garderobu te boje, ali zimi to radim malo ređe, jer se tada ljudi uglavnom odevaju u tamnije nijanse, pa bih u belom bila suviše upadljiva. Međutim, čim dođu lepi i topli prolećni dani, ja iz ormana povadim svoje omiljene bele stvari.
Kako ste se osećali u garderobi koja podseća na kostim anđela iz bajke?

- Prelepo, bila sam prezadovoljna svojim izgledom, a stajling mi se mnogo dopao. Atmosfera tokom snimanja je bila odlična, tako da sam uživala dok su me fotografisali.
Šta privatno najčešće nosite?

- Preko dana uglavnom oblačim džins i ravnu obuću, ovih dana su to čizme bez potpetica, a uveče takođe volim da budem u kežual varijanti. I prilikom večernjih izlazaka često sam u farmerkama, ali ih tada kombinujem s obućom na štiklu.
Za koji deo garderobe ste spremni da izdvojite najviše novca?

- Dajem mnogo novca na odevne predmete i uopšte mi nije žao zbog toga. Dešava mi se da u radnji ugledam neku stvar u koju se zaljubim na prvi pogled, pa obavezno moram da je kupim. Nije važno da li su to čizme, košulja, pantalone... I bez obzira koliko košta, makar bila i najobičnija majica, spremna sam da platim koliko treba.
Znači li to da vam je garderoba u životu jako bitna?

- Jeste, bitno mi je da sam lepo odevena. Kada imam novca, ogromne svote trošim na garderobu, ali i kad nisam pri parama, takođe ne štedim na odevnim predmetima. Stalno idem u šoping, ali to je valjda ženska bolest, davno sam se pomirila s tim.
Imate li modni fetiš?

- To je svakako obuća, ali mnogo volim i tašne. Mada, nije mi žao da izdvojim novac i za dobar kaput ili monton.
Smatrate li da cipele i tašna moraju biti iste boje?

- Ne, to pravilo je odavno prestalo da važi. Meni je čak interesantnije kada su obuća i tašna različitih boja.
Čitate li modne časopise?

- Volim da listam razne magazine i iz njih se obaveštavam o modnim trendovima, a najviše čitam Elle. Čak i kada otputujem u inostranstvo donesem bar jedan primerak tog časopisa iz zemlje u kojoj sam bila. Navikla sam na njega, tačno znam redosled svih rubrika u tim novinama, kao i šta u njima mogu da nađem.
Da li ste se pri izboru garderobe nekada konsultovali sa stilistom?

- Jesam i to sa Jovanom Božović. Trebalo je da idem na jedan javni događaj i bilo mi je bitno da izgledam dobro. Pitala sam je kako da iskombinujem garderobu i ona mi je pomogla. Inače, cenim njen rad i volela bih da mi ona, kad god je u prilici, bira garderobu. Ponekad nisam sigurna da li su stvari koje sam obukla dobro uklopljene i tada imam potrebu da joj se obratim, jer pri izboru odevnih predmeta nikada niste sto posto sigurni.
Je li vam se nekada desio neki modni promašaj?

- Sigurno da jeste, ne mogu da se setim u kojoj situaciji, ali verovatno ne iskombinujem uvek dobro garderobu.
Vodite li računa o svojoj frizuri?

- Apsolutno, već jedanaest godina kosu ne perem kod kuće, jer ne umem sama da se isfeniram. Tri puta nedeljno odlazim u frizerski salon, gde mi stavljaju pakovanje i sređuju frizuru. Redovno skraćujem krajeve i trudim se da mi kosa uvek bude zdrava, a nadam se da se i drugima sviđa.
Postoji li uloga za koju bi ste se ošišali nakratko ili ofarbali u crno?

- Prirodna sam crnka, ali sebe ne vidim tako, pa sam odlučila da se ofarbam u plavo. Ukoliko bih dobila adekvatan honorar za snimanje nekog kvalitetnog filma, bila bih spremna da potpuno promenim frizuru.
Mislite li da bi žena u svakoj situaciji trebalo da izgleda lepo?

- Žena, pre svega, mora da bude negovana i uredna. Kod kuće ne mora da bude našminkana niti u neudobnoj garderobi, ali trebalo bi da uvek ima čistu i sređenu kosu. Kada je u svom domu, dovoljna joj je i neka lepa trenerka.
Idete li redovno kod kozmetičara?

- Imam svoju kozmetičarku Dragicu, kod koje odlazim već nekoliko godina. Imam bezgranično poverenje u nju, pa se potpuno predajem njenim veštim rukama.
Šta mislite o plastičnoj hirurgiji?

- Nemam ništa protiv, ako će takva promena neku osobu učiniti srećnom, onda je to u redu. Naravno, ne treba preterivati. U Beogradu ima mnogo onih koji su se podvrgli tolikom broju estetskih zahvata da više ne liče na sebe. Neke dame više ne liče ni na žene, pa čak ni na ljude. To mi se ne sviđa. Nije poenta u tome da izgledate kao nakaza, ali neke sitne, gotovo neprimetne korekcije kojima se ispravljaju mali nedostaci, sasvim su ok.
Vodite li računa o ishrani?

- Ne, trudim se samo da ne preskačem obroke i jedem što više, ali ne pridajem veliki značaj tome šta jedem. Inače, najviše volim meso, možda zbog toga što sam u horoskopu Lav. Naročito mi se sviđaju krvav biftek i karpaćo. Ne predstavlja mi problem ni da noću, ukoliko sam gladna, ustanem, otvorim frižider i potamanim sve što mi se prohte. Dešava mi se i da u dva ujutru pojedem specijalitete sa roštilja. Nikada nisam imala problema sa viškom kilograma, tako da ne moram da gladujem.
Održavate li liniju redovnim vežbama?

- Nedavno sam odlučila da počnem s treninzima u teretani, ali još nisam počela. Već godinama ne vežbam i mislim da je sada došao pravi trenutak za novi početak. Međutim, to već neko vreme odlažem. Kao mala išla sam na časove baleta i igrala tenis.
Volite li da izgledate izazovno?

- Cilj mi je, pre svega, da izgledam lepo i to prvenstveno samoj sebi. Ako je moj autfit za nekoga izazovan, ne smeta mi. Najvažnije mi je da sam zadovoljna, nije mi mnogo bitno šta će drugi misliti o tome.
Šta vam je najvažnije pri izboru garderobe?

- Kada biram stvari koje ću da kupim, najbitnije mi je da su one udobne, jer samo tako mogu lepo da se osećam u njima. Ukoliko razmišljam o tome šta ću obući za izlazak, trudim se da odevna kombinacija bude primerena događaju na koji idem. Ako odlazim u pozorište, odabraću garderobu koja odgovara toj prilici, a kada idem u diskoteku obući ću nešto drugo.
Postoje li odevni predmeti koje ćete sigurno kupiti ove sezone?

- Već sam odabrala kaput, kapu i rukavice u Maks Marinoj prodavnici. Potrebne su mi sive čizme i tašna u istoj boji, to ću obavezno nabaviti, ali još nisam odabrala model. 
Kupujete li markiranu garderobu?

- Rado kupujem stvari s etiketom, ali to mi ipak nije presudno pri izboru garderobe. Ako nisam u dobroj finansijskoj situaciji, pazarim i jeftinije stvari. Kada mi se dopadne nešto što nije firmirano, ne smeta mi da to kupim. Ne mogu uvek da imam ono što mi se sviđa, jer je to često i preskupo.
Imate li svog omiljenog modnog kreatora?

- Volim papuče i sandale marke Gucci. Imam nekoliko pari i jako su udobne. Što se tiče garderobe koju nosim preko dana, najviše volim stvari marke Diesel. U svom ormanu nemam mnogo komada garderobe s etiketom poznatih svetskih kreatora, pa shodno tome ne bih mogla da kažem čije odevne predmete preferiram.
Pridajete li veliki značaj parfemima koje koristite?

- Obožavam parfeme. Moj omiljeni je Givanchy Hot koji uvek koristim, bez obzira na to što kupujem i druge. Na mojoj polici je uvek i Coco Madmoasel, bez kojeg takođe ne mogu.
Nosite li često sat na ruci?

- Ne pamtim kada sam poslednji put kupila časovnik. Pre tri godine dobila sam jedan marke chopard happy fish, jako mi se dopada, ali ga retko nosim. Inače, sviđa mi se kada na nekom drugom vidim dobar sat.
Koliko vam je značajan nakit?

- Veoma, imam mnogo prstenja koje sam uglavnom dobila od dragih ljudi. Kupila sam jednu Fendi ogrlicu koja mi se veoma sviđa i često je nosim. Naravno, imam mnogo narukvica, perlica i ostalih ženskih đinđuva i to naprosto obožavam. 
Postoji li odevna kombinacija koju nikada ne biste obukli?

- Kao i većina devojaka sa dobrim ukusom, užasavam se od kombinacije mini suknja, dekoltirana majica i obuća sa visokom štiklom.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u magazinu Story broj 62, 28. novembra 2006. godine.

makonda-tracker