tako jednostavno, a elegantno

Nosila ju je Koko Šanel, briše godine, čini da izgledate mlađe: Dragana Mićalović novim autfitom pobrala simpatije

0

Naša mlada glumica svakodnevno nas iznenađuje savršenim odevnim kombinacijama 

foto: Milan Maricic/ATAImages
foto: Milan Maricic/ATAImages

Perspektivna mlada glumica Dragana Mićalović osim glume ima još jednu, veoma izraženu pasiju, a to je moda.

 

Ona voli da svoje odevne kombinacije deli sa pratiocima na društvenim mrežama, a čini se da je iz dana u dan prati sve više mladih žena, koje u njenim stajlinzima pronalaze inspiraciju za neke od svojih budućih autfita. 

 

Navikli smo da je viđano i u elegantnim, ali i sportskim odevnim kombinacijama, a sada je odlučila da ode i korak dalje.

 

 

Naime, Dragana je podelila jedna video na svom Instagram profilu na kojem je akcenat bio na prelepom detalju koji je glumica imala na glavu. U pitanju je bila prelepa zelena beretka, koja je, čini se, učinila da glumica izgleda još mlađe. 

 

Dragana je inače neko ko je veoma mladolik i neko ko zbog zdravog načina života i ustaljenih zdravih navika izgleda veoma dobro. Ona redovno vežba, trudi se da živi zdravim načinom života, pa ne čudi što zaista sjajno izgleda. 

 

 

Ovog puta odlučila je da ponese beretku, a za one koji ne znaju, ovaj odevni komad je na velika vrata u 20. veku vratila čuvena Koko Šanel. 

 

Ona ju je nosila sa takvom gracioznošću i elegancijom da je ubrzo inspirisala poznate glumice (Greta Garbo, Brižit Bardot, Marlen Ditrih), da ovu zanimljivu kapu uvrste kao neizbežan detalj svojih elegantnijih i glamuroznijih odevnih kombinacija.

 

Čuvena Koko Šanel je obožavale beretke
Čuvena Koko Šanel je obožavale beretke foto: Profimedia

 

I muškarci inače poznati umetnici su je koristili počev od pisca Ernest Hemingwaya pa sve do slikara Pablo Picasso.

 

Kada je ova kapa stigla u Holivud onda je i zvanično potvrdila svoj status zvezde, mada će se uvek posmatrati kao jedan od glavnih atributa francuskog stila odevanja.

 

 

 

 

 

makonda-tracker