safari moda

Kome još trebaju svečane haljine? Kraljica crvenog tepiha u NEOČEKIVANOM IZDANJU pokazala kako se ruše modne prepreke

0

Safari košulja i te kako se uklapa u vrhunsku eleganciju, a sve što je potrebno jeste efektna suknja sirena-kroja

Kejt Blanšet na dodeli 28. nagrada Critics' Choice Awards
Kejt Blanšet na dodeli 28. nagrada Critics' Choice Awardsfoto: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Australijska glumica Kejt Blanšet (53) obično se pojavljuje na crvenom tepihu samo kada ima jak razlog, a njen novi film "r" prilika je da je ponovo viđamo često u najelegantnijim izdanjima.


Ne samo što je imala niz promotivnih pojavljivanja na prestižnim festivalima i dodelama nagrada nego se spekuliše da se glumici smeši i treći Oskar, tako da ćemo sigurno i u narednim nedeljama uživati u stilu Kejt Blanšet. Najnovija takva prilika bila je 28. dodela nagrada Critics' Choice Awards, gde je glumica donela pobedu u kategoriji najbolje glumice.

 


Slavna Kejt u ovom ostvarenju igra Lidiju Tar, svetski poznatu dirigentkinju i kompozitorku čija se karijera urušava nakon optužbi za seksualno uznemiravanje.


Za ovu priliku glumica koja je poznata po bajkovitim kreacijama i raskošnim svečanim toaletama koje su joj donele nezvaničnu titulu kraljice crvenog tepiha odabrala je nešto sasvim neočekivano! U pitanju je komplet od lana, a ovaj materijal je bez sumnje nešto što ne viđamo u tako glamuroznim prilikama. Vezuje se obično za ležernije događaje i letnje mesece, pa je prava retkost videti lanenu odeću na crvenom tepihu, ali ako ste Kejt Blanšet – granice ne postoje.

 

Kejt Blanšet na dodeli 28. nagrada Critics' Choice Awards
Kejt Blanšet na dodeli 28. nagrada Critics' Choice Awardsfoto: OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ona se pojavila u bež kompletu, koji čine elegantna košulja sa safari džepovima i krupnim dugmićima i vrlo efektna suknja. Reč je o dubokom modelu sirena-kroja, suknji koja je pripijena uz telo u gornjem delu, zbog čega ističe figuru u obliku peščanog sata. Od kolena se ona širi i pada uz kratak šlep, a završava se jedva primetnim zlatnim resicama.

 

Komplet, inače, potpisuje Max Mara, a deo je kolekcije za proleće 2023. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara)


Nismo imali priliku da, zbog dužine suknje, vidimo Kejtin izbor obuće, ali je nakit koji je odabrala vrlo upečatljiv: neobčnu minđušu za jedno uho i narukvicu od žutog zlata, a uz to je imala i svoj prepoznatljivi talasasti bob i minimum šminke.

 

Iako je ponovo bila na visini modnog zadatka, Kejt Blanšet, koja je izostala s nedavne dodele Zlatnih globusa (koji je, takođe, osvojila), istakla je da sezonu dodele nagrada smatra trivijalnošću.

 

 

Volela bih da možemo da promenimo čitavu ovu j****u strukturu. Ovo je kao patrijarhalna piramida, kada se neko popne ovde – izjavila je ona na pozornici nakon prijema priznanja za najbolju glumicu i nazvala sezonu nagrada "konjskom trkom". – Zašto ne možemo samo da kažemo da postoji čitav niz ženskih izvedbi koje su u međusobnom dijalogu?

 

Glumica se našalila i da ne može da veruje da ponovo stoji na toj bini.

 

Ne mogu verujem da stojim ovde. Ovo je smešno. Ja sam tako stara – rekla je kroz smeh.

 

 

makonda-tracker