nestvarne

Najlepša izdanja na dodeli Zlatnih globusa: Zbog slavne Srpkinje ćete uzdahnuti, a zbog Hajdi će vam trebati čaša vode

0

Zlatni globusi 2023. godine nisu razočarali, ni kada je reč o nagradama, ni kada su u pitanju zvezde na crvenom tepihu

Zlatni globusi dodeljeni su 80. put u Holivudu
Zlatni globusi dodeljeni su 80. put u Holivudufoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U Los Anđelesu je juče održana jubilarna 80. dodela Zlatnih globusa, a kao i obično, crveni tepih je ponovo bio jednako zapažen koliko i sama ceremonija dodele, a poznate ličnosti – pre svega dame, oduševile su svojim modnim izdanjima.


Među onima o kojima se danas najviše priča je meksičko-američka glumica Salma Hajek, koja se pojavila u srebrnoj i poluprovidnoj Gucci haljini, potom nemačka manekenka Hajdi Klum u neobičnoj Germanier koja je istakla njenu figuru. Iznenađenje večeri bila je nenajavljena Rijana, koja je izgledala zanosno u crnoj haljini i ogrtaču, a mnogi su se najviše obradovali kada su videli najpopularnije trudnice sveta u ovom trenutku – Hilari Svonk u smaragdnoj toaleti i Kejli Kuoko u jednostavnoj lila kreaciji.

 

Međutim, ako nas pitate – niko nije bio kao naša Nina Seničar!

 

Sve ovo i još mnogo toga videćete u našoj galeriji.

 

1 / 18 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

Što se tiče samih nagrada, za najbolju filmsku dramu proglašeni su "Fabelmanovi" Stivena Spilberga, dok je nagrada za najbolju komediju ili mjuzikl pripala mračnoj komediji "Duhovi ostrva"


Što se tiče pojedinačnih zvezda, Zlatni globus za najbolju žensku ulogu pripao je australijskooj glumici Kejt Blanšet za film "Kar", dok je u muškoj konkurenciji priznanje dobio Ostin Batler za ulogu Elvisa Preslija u filmu "Elvis".


Najboljim sporednim glumcem proglašen je Ke Hui Kuan za ulogu u filmu "Sve svuda odjednom", a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Anđela Baset za ulogu u filmu "Crni panter: Vakanda zauvek".


Najbolji režiser je Stiven Spilberg, odlučio je stručni žiri.

 

Stiven Spilberg dobio je nova priznanja za svoju kolekciju nagrada
Stiven Spilberg dobio je nova priznanja za svoju kolekciju nagradafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

makonda-tracker