dragocen komad modne istorije

Stara 70 godina i sinonim za GLAMUR: Najlepša članica porodice ROKFELER svojski se potrudila da je primete na Met gali

1

Umesto da uposli najbolje dizajnere i stiliste, ona je zavirila u porodičnu istoriju...

foto: Robin Platzer/ / Avalon / Profimedia
foto: Robin Platzer/ / Avalon / Profimedia

Arijana Rokfeler (39), dizanerka i unuka bankara Dejvida Rokfelera, našla se među zvanicama ovogodišnje Met gale.


Kako pišu strani mediji, najlepša članica porodice Rokfeler bila je sinonim za eleganciju i glamur, pre svega zahvaljujući činjenici da nije odabrala skupocenu kreaciju iz neke od najnovijih kolekcija niti je neka ugledna modna kuća kreirala toaletu baš za nju.


Arijana je, naime, odabrala haljinu njene pokojne bake Margaret Pegi Rokfeler 1954. godine. U pitanju je vintidž model s potpisom Ferdinanda Sarmija, napravljen od svilenog brokata i ukrašen metalik cvetnim dezenom i mašnama. Sarmi je u periodu kada je haljina nastala bio kreativni direktor modnog studija kuće Elizabet Arden, a na tom mestu ga je potom nasledio legendarni Oskar de la Renta.

 

1 / 5 Foto: AFF / Alamy / Profimedia


Ovo je, kažu modni kritičari, bio sjajan odgovor na temu Met gale — "Pozlaćeno doba", a Arijana je otkrila da je bakinu haljinu nasledila odavno. Ipak, do sad nije nije obukla nijednom.


Uvek sam osećala da ću je jednog dana obući za vrlo važan događaj. Baka je verovatno nosila ovu haljinu u Čejs banci ili na nekom događaju koji je povezan s bankarskim skupovima 1954. godine — ponosna je Arijana.


Poseban detalj na toaleti su debele trake vezane u mašnu koje zamenjuju bretele, a tu su trake s mašnom koje padaju niz zadnju stranu suknje.


Arijana je upotpunila ovo izdanje satenskim rukavicama do polovine nadlaktica u identičnoj nijansi i krem salonkama, a sve je zaokružila luksuzna dijamantska ogrlica.

 

 

makonda-tracker