tako se voli grad!

Osmislila je što 10 stilista ne bi moglo: Ovo su baš SVI SIMBOLI na veličanstvenom izdanju Blejk Lajvli na Met gali

2

Ako vas je zanimalo šta se sve nalazi na božanstvenoj haljini i tijari koje je na ovogodišnjoj Met gali nosila Blejk, evo objašnjenja

foto: Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia
foto: Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia

Glumica Blejk Lajvli bila je domaćica i glavna zvezda ovogodišnje Met gale!


Blejk, koja uvek uklapa svoje autfite s nijansama na crvenom tepihu ovog događaja, ponovo je to učinila, ali je samo deo priče o nestvarnoj toaleti u kojoj se pojavila.


Kao što smo već pisali, Lajvlijeva je nosila kreaciju s potpisom modne kuće Versače, koja je pravo malo remek-delo i omaž prelepoj arhitekturi Njujorka.
Iako je rođena u Tarzani, u Los Anđelesu, ona već godina s porodicom živi u Njujorku, koji doživljava kao svoj dom, a sada mu je uputila prelepo modno ljubavno pismo.

 

Šta se sve krije na haljini Blejk Lajvli?

 

  • Patina usled oksidacije


Glumica je, u skladu s temom "Pozlaćeno doba", koje se odnosi na period izgradnje Amerike u zemlju kakva je danas, stigla u bakarnoj haljini, da bi nasred stepenica ona odmotana tako da je u prvom planu nijansa patine — baš kao što je slučaj sa bronzanim spomenicima širom Njujorka.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

  • Kip slobode


Motiv patine glumice je iskoristila pre svega imajući na umu Kip slobode, na koji Blejk aludira i drapiranim detaljima na haljina, kako je sama otkrila.
"Dama Sloboda" prisutna je u još jednom detlaju u njenom stajlingu: kruni.

 

U pitanju je aksesoar koji je čuvena juvelirka Lorejn Švarc napravila za Blejk po njenim željama, u pitanju je tijara sa sedam šiljaka, koji simbolišu sedam mora, sedam kontinenata , što predstavlja inkluzivnost, dobrodošlicu i slobodu. Ona je od delimično oksidirane bronze i ukrašena kolumbijskim smaragdima mint nijanse i bež dijamantima, a procenjena je na 90 karata.

 

Ima i 25 prozora, pitala sam Lorejn može li da stavi 25 dijamanta, ona mi je rekla: "Ma, daj, ko će da broji", a ja sam rekla: "Ja, ja sam Devica", a ona mi je rekla: "Molim te, izgubi moj broj" — požalila se glumica.

 

Blejk Lajvli
foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Profimedia
  • Grand Central Terminal

 

Kada je haljina odmotana i kada se niz čuvene crvene stepenice pružio veličanstveni šlep plavičastozelene nijanse, u zlatnim i bakarnim nijansama na njemu bio je vidljiv prikaz zvezdane mape. Kako je Blejk otkrila u razgovoru s medijima, to nije bilo koja mapa — već 12 sazvežđa oslikanih na plafonu njujorške železničke stanice Grand Central Terminal!

 

Met gala 2022
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
  • Empajer stejt bilding

 

Mnogi nisu ni primetili, ali na korsetu koji čini gornji deo haljine Blejk Lajvli nalazi se niz zlatnih detalja koji formira prepoznatljivi oblik oblakodera Empajer stejt bilding, najpoznatijeg u Njujorku i najviše zgrade na svetu u periodu od 1931. do 1972. godine.

 

Blejk Lajvli, Rajan Rejnolds
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ova haljina je moj omaž Njujorku i njegovoj klasičnoj arhitekturi — rekla je Blejk za Vogue.

 

 

makonda-tracker