prolećna sezona

Veseo, raznobojan i MAGNETSKI PRIVLAČI POGLEDE: Print koji bi mogao da zameni čak i CVETNI DEZEN

0

Od Zendeje u "Moskinu" do Irine Šajk u "Mugleru", ovaj detalj je svuda — i izgleda spektakularno!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Floralni motivi apsolutni su vladari među nekariranim dezenima: tokom prolećne i letnje sezone preferiramo svetle i krupne, a u hladnijim mesecima se okrećemo sitnijim cvetovima u narandžastim i braon nijansama. Međutim, cvetni dezen u poslednje vreme sve ozbiljniju konkurenciju ima u — leptirićima!

 

Naizgled detinjasti, oblici leptira na odeći i aksesoarima mogu da pruže vrlo otmen i elegantan izgled. Hvataju pogled svojom lepršavošću, lakoćom, upečatljivim konturama i šarama. Jednako su efektni na romantičnim vintidž haljinama, kopči kaiša ili samo kao detalj na nekom odevnom predmetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grazia (@grazia_fr)


Popularnost leptirova u poslednje vreme najverovatnije je posledica povratka mode s početka dvehiljaditih, kada smo i na ulicama i na pistama svuda viđali ovakve dezene.


Jedan od motiva leptira o kojem se najviše pričalo u poslednje vreme svakako je haljina u kojoj se Irina Šajk u septembru 2021. pojavila na otvaranju Thierry Mugler: Couturissime, koja je predstavljena paralelno s Nedeljom mode u Parizu.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Ovaj futuristički model imao je korset u obliku krila leptira, a naglašavao je poprsje, dok je donji deo bio inspirisan ribljim repom.

 

Da ne pominjemo veličanstvenu Moskinovu kreaciju u kojoj je Zendeja prošetala crvenim tepihom na premijeri filma "Veličanstveni šoumen"!

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Kada pričamo o manje formalnim i ekscentričnim varijantama, svakako se istakla manekenka Điđi Hadid, koja je na Instagramu pokazala da se kod kuće opušta u belom kimono-mantilu ukrašenom raznobojnim leptirićima.

 

Điđi Hadid
foto: Instagram

Šare leptira bile su vrlo zastupljene na komadima koje su nam slavne lepotice pokazivale u poslednje vreme, a mnoge su podsetili na čuveni top Emanuela Ungara u obliku leptira koji je Maraja Keri početkom dvehiljaditih ponela s farmerkama niskog struka.

U svakom slučaju, ovaj print definitivno zaslužuje našu pažnju, a svakoj kombinaciji pruža razigranost, lepršavost, priliku za eksperimentisanje s bojama i potpuno je u skladu s prolećnim raspoloženjem.

 

Jedva čekamo da vidimo kakva je budućnost leptirića u modi!

 

 

makonda-tracker