otmeno, trendi, kraljevski

I za svaki dan i za posebne prilike: 3 praktične jaknice kraljice Leticije zbog kojih jedva čekamo prelazno vreme

0

Supruga španskog kralja Felipea VI ne pristaje na dosadno i već viđeno i iz dana u dan nas izneđuje interesantnim modnim rešenjima, među kojima su se našle jakne kakve možemo da nosimo u svakodnevnim prilikama (da, iako nismo kraljice).

foto: MPG / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: MPG / Alamy / Alamy / Profimedia

I najjednostavnije moguće odevne kombinacije mogu da izgledaju zabavno i efektno ukoliko postanete majstor slojevitog oblačenja, a Leticija od Španije to svakako jeste!


Španska kraljica jednostavno ume da postigne WOW efekat s lakoćom, pre svega zahvaljući tome što pažljivo bira dezene i materijale svojih statement komada.

 

Dok čekamo da ispratimo zimu i radujemo se višim temperaturama, kraljica Leticija već priprema svoju prolećnu odeću, a nama su posebno za oko zapale njene trendi i jednostavne jakne, koje odišu otmenošću, a mogu da se nose i kao deo formalnog i kao deo ležernog stila.

 

  • Crvena kožna jakna

 

1 / 6 Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia


Poslednji šik komad kojim nas je supruga Felipea Vi oduševila jeste strukirana jakna od crvene kože ukrašena upečatljivim peplumom. U pitanju je model brenda Carolina Herrera koji smo videli na njoj više puta, prvi put još 2017. godine.


Ovog puta, Leticija ju je kombinovala verovatno najbolje moguće — kao deo crveno-crnog stajlinga! Naime, neobičnu kožnu jaknicu ponel aje s jednostavnom crnom haljinom dugih rukava, crvenim kaišem i crvenim salonkama, zbog čega bi bilo teško okrenuti glavu od nje i da ne znamo da je u pitanju kraljica!

 

  • Jakna od tvida

 

1 / 4 Foto: MPG / Alamy / Alamy / Profimedia


Za svoj radni sastanak s predstavnicima Unicefa u njenoj zemlji, Leticija je kao sako ponela Hugo Boss jaknicu od italijanskog tvida koja nema kragnu i definitivno spada u delove njegog garderobera koje ćemo često viđati u budućnosti. Prvi put ju je nosila 2020. godine, a odiše elegancijom zahvaljujući sitnom vezu crveno-bele boje, dok su tu i detalji od lažne kože koji pojačavaju utisak i omogućavaju španskoj kraljici da kombinuje ovaj model na bezbroj načina. Ovog puta ga je nosila kao statement komad jedne sasvim crne odevne varijante.

 

  • Boho šik

 

1 / 7 Foto: Profimedia


Iako je nije nosila ovih dana, kada pričamo o Leticijinim jakna, naročito o modelima bez kragne, ne može da se ne setimo jednog od možda i najupečatljivih odevnih predmeta u njenom "arsenalu". Reč je o jaknici poznatog high-street brenda Uterque koju španska kraljica poseduje godinama i nosila ju je više puta. U pitanju je još jedan model na čijim se rubovima nalazi tanka kožna traka, a dezen je prugasti i u različitim bojama, uz blagu boho notu.

 

Obično je nosi s pantalonama i jednostavnim salonkama, a zahvaljujući tome što je ova jakna šarena Leticija može da bira obuću i torbe u različitim bojama.

 

 

makonda-tracker