tako je jednostavno!

I svakodnevni stil može da deluje elegantno: Anđelina Džoli svačije omiljene čizme nosi uz poseban trik

0

Naizgled jednostavne i obične, ove čizmice pravi su hit proteklih meseci, a proslavljena glumica sve je u ovoj odevnoj kombinaciji podredila njima

foto: SPOT-LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: SPOT-LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Stil Anđeline Džoli bez sumnje je prošao kroz značajnu evoluciju, a koliko je napredovala najbolje pokazuje to što se glumica našla na devetom mestu "Vogove" liste najbolje odevenih žena u 2021. godini.


Čini se da njenim stilom pretežno dominira jedan utisak — jednostavnost.

 

Anđelina se obično drži oštrih linija, klasičnih komada i krojeva, odmerenih haljina i proverenih torbi i ne eksperimentiše previše, što se posebno odražava u odabiru boja jer preferira monohromatske kombinacije. Kako na crvenom tepihu, tako i privatno, glumicu ćete pretežno videti u jednobojnim odevnim varijantama, pa bude pravo iznenađenje kada nosi više od jedne do dve boje ili čak neki dezen.


Može se reći da nema sumnje da je omiljena boja Anđeline Džoli crna, budući da uglavnom nosi autfite u potpunosti crne boje, a takav je i najnoviji, u kom je juče viđena tokom kupovine u Los Anđelesu.

 

1 / 7 Foto: SPOT-LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Dok je njena ćerka Vivijen nosila šorts, plitke patike i lagani duks, Anđelina je želela da se ugreje, pa se opredelila za tipičan jesenje-zimski stajling. Ona je prošetala noseći namirnice odevena od glave do pete u crno: tu su crne farmerke skinny kroja, koje su izdužile njenu figuru, zatim predimenzionirani kratki crni kaput, crna Celine torbica, kao i obuća ove boje.


Upravo je njen odabir obuće u prvom planu, budući da je Anđelina ponela hit model čizama za ovu sezonu — kratak model koji tek prekriva članke, pripijen je uz nogu celom dužinom i ima nešto oštriji vrh. Ove čizme podižu glumicu za koji centimetar, ali uz pomoć vrlo stabilne i udobne blok-pete. Ovaj trend, koji je bio vodeći tokom šezdesetih godina, osvaja i street style i formalni stil jer je izuzetno praktičan način da vizuelno izdužite nogu i čitavu figuru, izgledate seksepilno i trendi, a ujedno uživate u svoj udobnosti koju blok-peta pruža.

 

Iako su ključni delovi ove obuće — potpetica, vrh i činjenica da su uske, vrlo nenapadni i sitne izmene u odnosu na uobičajene modele, one su definitivno najinteresantniji deo ove modne kombinacije, pre svega jer je ostatak autfita potpuno crn i u službi isticanja obuće.

 

 

makonda-tracker