potpuno drugačije

Kultni nakit u JOŠ LUKSUZNIJEM ruhu: Dijamantska ogrlica Monike Beluči pomerila je granice visoke mode

0

Glumica Monika Beluči održala je modnu lekciju o dijamantima, nakitu i luksuzu koju svaka žena mora da pročita, a ona ju je prenela na svoje ćerke Leoni i Devu.

foto: Profimedia/Scott Garfitt/BACKGRID
foto: Profimedia/Scott Garfitt/BACKGRID

Italijanska diva Monika Beluči obožava nakit ukrašen dragim kamenjem, koji gotovo da se graniči za umetničkim delom, a njeni autfiti za crvene tepihe često su bili ukrašeni prelepim ogrlicama, narukvicama ili prstenjem.

 

 

Svoju ljubav prema dijamantima Monika je pokazala i kroz učešće u Kartijeovom projektu, uz zvezde poput Mejzi Vilijams i Lili Kolins.

 

 

U pitanju je dvominutni film u kome Belučijeva nosi noviju verziju kultnog Kartijeovog krokodila, koji je originalno dizajniran za glumicu Mariju Feliks.

 

 

Slavna glumica otkrila je da nisu karati ključni kad je u pitanju komad nakita, već povezanost sa njim:

 

— Svi dijamanti su prelepi, ali imam i jednostavan prsten koji nosim jer mi ga je dala baka, pa sam sentimentalno vezana za njega. Žene iz moje porodice su me učile da volim sebe i nađem mesta za svoja zadovoljstva. Briga o sebi je ultimativni izraz ženstvenosti — kaže Monika i ističe da je tu lekciju prenela ćerkama Devi i Leoni.

 

Odabir nakita se ne vrti oko najskupljeg komada, već u jednom trenutku u vremenu — objasnila je Belučijeva.

 

 

Kada se prvi put pojavila u žiriju na Kanskom festivalu 2006. godine, Monika je nosila originalnog "krokodila" od osamnaestokaratnog žutog zlata i dijamanata, i to na premijeri filma "Domoroci". Posle 11 godina, nosila je ponovo "krokodila", ali od osamnaestokaratnog belog slata i kolumbijskih smaragda.

 

 

makonda-tracker