neverovatna žena!

Ako ste ih preskočili, ODMAH ispravite grešku! 5 filmova Monike Beluči koje MORATE da pogledate

0

Prelepa,talentovana, jedinstvena Monika Beluči danas proslavlja 57. rođendan!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Žena koja je sinonim za lepotu Monika Beluči rođena je 30. septembra 1964. godine u italijanskom naselju Ćita di Kastelo. Monikina beskrajna lepota je brzo došla do izražaja, pa je već sa 16 godina počela da se bavi modelingom.

 

Interesantno je da su je često zaustavljali na ulici i nudili joj milione, a konobari joj nisu naplaćivali hranu i piće jer su želeli da što češće posećuje njihove lokale. Njeni profesori su isticali da je bila toliko lepa da ih je dekoncentrisala. Zbog toga joj je bilo neprijatno, pa se oblačila kao dečak, ali kasnije je shvatila da nema razloga da se stidi i naučila da živi sa svojom lepotom. Školovanje je nastavila na Pravnom fakultetu u Peruđi, a uporedo sa studijama je radila kao model. Zbog poslovnih angažmana zapostavila je pravo i posvetila se manekenstvu i glumi.

 

Godine 1999. udala se za francuskog glumca Vensana Kasela i s njim ima dve ćerke: Devu i Leoni. Tokom obe trudnoće se obnažena fotografisala za časopis Vanity Fair i na taj način se pobunila protiv italijanskih zakona koji nisu podržavali veštačku oplodnju.

 

Ipak, Monika nije samo lepotica, već i vrlo talentovana glumica, koja je igrala u nekim od najvećih remek-dela filmske umetnosti proteklih decenija-

 

Danas, na rođendan ove dive, odlučili smo da vas podsetimo na Monikinih pet nezaboravnih uloga. Likovi koje igra su skloni grehu ili brutalnoj sudbini, a često doživljavaju veliki bol i prolaze kroz neverovatne situacije: melanholične zavodnice, bespomoćne heroine, zabavne žene, likove koji prave greške, suočavaju se sa porazom i patnjom, živeći na samoj ivici....

 

  • Irréversible

 

Prema scenariju i režiji Gaspara Noe, Irréversible je priča o Markusu i Aleks, koju glumi Monika. U toku od nekoliko sati, jedna noć u životu bračnog para je eskalirala u vrtlog nasilja i bola. Pošto su u ovom filmu prikazane duge eksplicitne scene seksualnog nasilja, film je uznermirio publiku na 55. Filmskom festivalu u Kanu. Irréversible je i priča o o strahu, velikoj lepoti i žestokoj zasedi koja se pretvara u osvetu. Film ima neobičnu narativnu strukturu jer scene prikazuju prethodne događaje koji su doveli do krajnjeg tragičnog ishoda.

 

 

  • Stradanje Isusovo

 

U kontroverznom filmu Mela Gibsona, Monika igra Mariju Magdalenu, prostitutku koja je spasena od kamenovanja i koja je rešila da širi znanje o Isusu Hristu. Ovaj film je privukao užasne kritike, zbog brutalnosti scena, ali i navodnog antisemitizma.

 

 

  • Malena

 

Monika je ovde predstavljena kao ikona lepote, filmskog glamura i šarma, poput nekih velikih diva iz prošlosti. Ovaj film je takođe i proslavio.

 

U filmu Đuzepea Tornatorea ova sjajna žena igra ulogu Magdalene Skordi, koja je u mestu daleko poznatija po nadimku Malena. Radnja filma je smeštena u malom selu na Siciliji tokom Drugog svetskog rata. Neobična je priča o očaranosti i sanjarenju Renata, trinaestogodišnjaka koji je opsednut Malenom, najpoželjnijom ženom u gradu koja živi sama, jer joj je muž otišao u vojsku. Kako Malena predstavlja san svakog muškarca u gradu, ona postaje predmet zavisti i ogovaranja žena, koje je doživljavaju kao pretnju. Zbog toga rešavaju da pokrenu napad protiv nje...

 

 

  • Čuda

 

Belučijeva je imala malu, ali izuzetno jaku ulogu u filmu "Čuda", koji je osvojio Gran Pri nagradu u Kanu.

 

Ona igra ulogu Mili Katene, voditeljke TV takmičenja, i neku vrstu princeze čudnog kraljevsta, koje je stvorio njihov otac. Film prikazuje jedinstven portret porodice i otkriva nam emotivnu priču o odrastanju Gelsomine, koja je rasla uz svoje tri mlađe sestre u porodici pčelara, u seoskoj vili u centralnoj Italiji. Njihov otac uporno pokušava da ih drži u izolaciji, zaštićene u svom seoskom domu.

 

 

  • Divlja krv

 

Film otkriva priču o ljubavi i prokletstvu između Osvalda Valentija i Luise Feride - dve beskrupulozne filmske zvezde koje su živele 30-ih, u periodu fašizma, i koje aktivno učestvuju u propagandnim aktivnostima koje podržavaju nasilni, anarhični režim. Ovaj par je bio zavisan od droge i promiskuitetne seksualnosti, te je bio predodređen tragičnoj sudbini koja se podudarala sa krajem Musolinijevog režima.

 

 

Sama Monika je izjavila da je bila progonjena likom Luise, koja je stalno imala samodestruktivne avanture kojima je upravljala njena ljubav koju je osećala prema Osvaldu.

 

Ona živi jednu od onih strastvenih priča koja će vas odvesti u pakao, on je zavisnik od morfijuma, a ona ja zavisna od njega ―rekla je Monika.

 

 

makonda-tracker