sa crnom nema greške

Sužava figuru, garantuje otmenost: Kejt Midlton u staroj haljini idealnoj za jesenje veče

3

Članovi britanske kraljevske porodice proteklog vikenda prisustvovali su tradicionalnom Festivalu sećanja, koji se održava u londonskom Rojal Albert Holu u spomen na stradale britanske vojnike, a kako ove godine kraljica Elizabeta II nije prisustvovala ovoj svečanosti najviše pažnje privukla je vojvotkinja od Kembridža

foto: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Supruga princa Vilijama Kejt Midlton na svečanim događajima kojima se odaje počast vojnicima koji su služili i poginuli za svoju zemlju uvek bira crne odevne varijante, pa izuzetak nije ni ovogodišnji Festival sećanja.


Vojvotkinja od Kembridža odabrala je za ovu priliku staru haljinu, u kojoj smo već imali priliku da je vidimo u februaru prošle godine. Reč je o modelu koji potpisuje londonska modna kuća Eponine, a u kom se Kejt pojavila 2020. dok je na Vest Endu gledala mjuzikl Dear Evan Hansen.


U pitanju je komad koji je sinonim za jednostavnu i klasičnu eleganciju — haljina je napravljena od laganijeg tvida, u gornjem delu je pripijena uz telo, ima minijaturnu kragnu i kopčanje, kao i rukave 3/4 dužine. Model je potom sečen tik iznad struka, zbog čega ga vizuelno podiže i sužava, a odatkle pada u A-obliku uz bagi plisir-efekat. Zanimljivo je to što se haljina proizvodi s dugmićima u obliku krune, a Kejt ih je zamenila umerenom i jednostavnom varijantom.

 

1 / 6 Foto: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia


Upotpunila je ovo interesantno izdanje klasičnim crnim salonkama, bisernom narukvicom i bisernim minđušama koje smo pre mnogo godina prvi put videli na princezi Dajani, a sve je zaokružila klač torbicom.


Ove godine, zbog svog zdravstvenog stanja je s ovog događaja izostala kraljica Elizabeta II, što je tek šesti put da se ona nije pojavila na Festivalu sećanja. Ovogodišnji skup posebno je važan jer je obeleženo 100 godina rada dobrotvorne organizacije "Kraljevska britanska legija", koja pruža finansijsku, društvenu i emocionalnu podršku članovima i veteranima britanskih oružanih snaga i njihovim porodicama. Kako su pisali tamošnji mediji, kraljici, koja je ove godine obeležila 95. rođendan, lekari su pre tri nedelje preporučili da odmara, a 20. oktobra je prespavala u bolnici zbog ispitivanja.

 

 

makonda-tracker