po uzoru na ledi dajanu

RETKO JE VIĐAMO SA ĆERKOM: Ranija od Jordana stilizovana ZA DESETKU, ali glavna zvezda bila je lepa princeza Iman

0

Kraljica Ranija od Jordana ne pojavljuje u javnosti tako često kao, recimo, španska kraljica Leticija ili vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, ali uvek dospe na stranice vodećih modnih portala

foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Ranija el Abdulah (49), supruga jordanskog kralja Abdulaha, posetila je prošle nedelje Um Kais, grad na severu zemlje, kako bi porazgovarala s lokalnim stanovništvom o održivom turizmu.


U njenoj pratnji bila je i njena ćerka princeza Iman (24), a kraljica je na Instagramu izrazila zadovoljstvo zbog toga što je s njom provela ovaj dan.


Uživala sam u vremenu koje sam provela s Iman i predivnim ljudima Beit al Barake i Beit al Varda u Um Kaisu danas. Ne mogu dovoljno da ih preporučim! — napisala je ona.


Kraljica i princeza provele su dan razgovarajući sa stanovnicima ovog grada, a učile su i kako se izrađuju tradicionalne jordanske korpe i marame, pravile su kolačiće u jednoj lokalnoj kompaniji, saznale su nešto novo o ornamentalnom drveću i biljkama.

 


Ono što modne sladokusce svakako najviše zanima jeste izbor odeće pripadnica jordanske kraljevske porodice, a zanimljivo je da su obe bile neformalno odevene, kao to što je Iman odabrala znatno ležerniju odevnu kombinaciju od svoje majke. Dok je princeza nosila farmerke, majicu i komotni kardigan, njena majka se opredelila za ružičastu bluzu s belim tufnama modne kuće Off-White za koju je trebalo izdvojiti oko 1.090 dolara i neodoljivo podseća na stil pokojne britanske princeze Dajane i duh osamdesetih godina prošlog veka. U pitanju je komad koji je nedavno snižen za čak 50 odsto, a vrlo brzo je rasprodat. Zanimljivo, juče smo i Kejt Midlton videli u komadu s tufnastim dezenom, a sve je više poznatih ličnosti koje biraju baš ovakav print ovog leta. Što se tiče donjeg dela odeće, Ranija je odabrala bele kilote, a tu su i vrlo trendi bele patike za trčanje jednog popularnog brenda sportske obuće i odeće.

 

1 / 7 Foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Ipak, budući da kraljicu viđamo znatno češće nego njenu ćerku, svetska javnost obradovala se zbog prilike da vidimo jedno od četvoro dece koju Ranija od Jordana ima s kraljem Abdulahom — Iman ima još starijeg brata prestolonaslednika princa Huseina (26), kao i mlađu sestru princezu Salmu (20) i brata princa Hašema (15).

 

 

makonda-tracker