Istrajne u negovanju originalnog

Besprekorno stilizovane u vreme kada pomoć stiliste nije bila moguća: Na listi od 5 najbolje odevenih dama ikada nijedna glumica, pevačica, ni manekenka (VIDEO)

0

U vreme kada nije bilo stilista da pomognu ili u potpunosti osmisle stajling jedne žene, one su izgledale besprekorno u svakoj situaciji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ono što je ovim damama zajedničko jeste odvažnost i istrajnost u negovanju originalnog, ali prefinjenog stila. Osim princeze Dajane, Odri Hepbern... nešto kasnije ovaj spisak počela su da popunjavaju najrazličitija imena iz sveta šou biznisa, ali vodeća mesta te laskava titula modne ikone, navodi Stil, ipak pripadaju njima!

foto: Profimedia

1. Žaklina de Ribe

 

Aristokratkinja, dizajnerka i filantrop otelovljenje je žene sa stilom. Cenjena Parižanka bila je neustrašiva u svom modnom odabiru, unikatna i nikada nije izgledala poput drugih. Većina njene garderobe bila je sastavljena od odeće koju je sama dizajnirala. Kreacije visoke mode velikih modnih majstora poput Diora često bi razrezala i prekrojila u nešto novo i neviđeno.

 

Kod mene važi obrnuto pravilo: Karl Lagerfeld otkrio za njega vrlo zabavan i prijatan način života

 

Nakon pet nominacija 1962. godine uvrštena je na međunarodnu listu najbolje odevenih osoba svih vremena. Od odeće koju je nosila poznatiji je samo njen profil. Njime je bio fasciniran i slavni američki modni fotograf Ričard Avedon koji je nakon jednog snimanja rekao:

Žalim žene koje imaju manji nos od Žakline de Ribe."

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker