savršeni spoj

Egzotika Maroka u srcu Beograda: Tradicionalna odeća kao visoka moda (FOTO)

0

Na Kalemegdanskoj promenadi su sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i ministar vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko Mohamed Sajid otvorili „Nedelju marokanske kulture u Beogradu”.

foto: Promo
foto: Promo

Kraljevina Maroko i Republika Srbija ove godine obeležavaju šest decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa i neprekidne saradnje između Rabata i Beograda, i to je povod za održavanje ove manifestacije na kojoj će se bogata kultura i tradicija Maroka predstaviti u našoj prestonici.

 

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija je organizovana uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji da se prikažu autentični marokanski ručni radovi iz svih regija ove zemlje.

 

„Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu" se održava na površini od 400-600m2 na Kalemegdanu, gde će izlagati umetnici iz različitih delova Maroka i svako se predstaviti kroz svoja umeća i specijalnosti.

 

Naši sugrađani i brojni turisti imaće priliku da prisustvuju nizu dešavanja na kojima će se upoznati sa bogatom kulturom Maroka.

 

Manifestacija će trajati do 24. Septembra.

 

Otvaranju „Nedelje marokanske kulture u Beogradu” prisustvovali su i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, ambasador Kraljevine Maroko u Beogradu Mohamed Amin Belhadž, kao i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Ovaj događaj je prilika da Srbija i Maroko još jednom potvrde svoje prijateljstvo istakla je predsednica Narodne skupstine Republike Srbije, Maja Gojković.

 

Sinoć je u Skupštini grada Republike Srbije upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh.

 

Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je visokom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada.


Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, Craftanu (tradicionalna marokanska odeća) prestavi kao visoku modu.

 

Učestvovala je u velikom broju međunarodnih događaja na kojima se predstavlja .

 

1 / 18 Foto: Promo
1 / 18 Foto: Promo
1 / 18 Foto: Promo

 

makonda-tracker