super saveti

Ako želite da imate kosu kao Demi Mur, pridržavajte se ova 3 pravila: Prvo je najvažnije ako želite da raste kao iz vode

0

Nije dovoljno samo pranje i balzam, tajna se krije u nečemu drugom
 

SAVETI ZA NEGU KOSE DEMI MUR
SAVETI ZA NEGU KOSE DEMI MUR foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Lepu i negovanu kosu primete svi, a ako želite da i vaša bude takva potrebno je samo da sledite uputstva čuvene glumice

 

Glumica Demi Mur izaziva veliku pažnju gde god da se pojavi. Njen mladoliki izgled je njen zaštitni znak, a duga i negovana kosa čini da izgleda negovano i seksi.

 

Da bi bila takva mora joj se pružiti adekvatna nega, ali veliko je pitanje kako to učiniti, jer mnoge žene svašta stavljaju na kosu, ali rezultata nema. Ako je ovo slučaj i sa vašom kosom onda treba da vidite u čemu je tajna.


Hidratacija

 

Najvažnije je da pronađete šampon koji odgovara vašem tipu kose i koji je po sastavu kvalitetan. Kad ga nađete, držite ga se i ne menjajte često. Ovog postulata se drži i Demi Mur, a najviše voli one šampone koji u sebi imaju ulje argana ili kokosovo ulje, aloe veru i glicerin.

 

Maska za kosu Demi Mur: Zagrejete malo kokosovog ulja i stavite ga na kosu. Ostavite da stoji 30 minuta pa je potom isperite i ostavite da se prirodno osuši.

KOSA JE GODINAMA ZAŠTITNI ZNAK OVE LEPOTICE
KOSA JE GODINAMA ZAŠTITNI ZNAK OVE LEPOTICE foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nega iznutra

 

Demi Mur oduvek ima savršenu liniju, a za to je zaslužna izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Birajući kvalitetne namirne Demi Mur vodi računa da i svojoj kosi da sve što joj je potrebno. Na njenoj trpezi se nalaze dobro izbalansirani proteini, omega-3 masne kiseline i vitamini.

 

Savet Demi Mur: Seme bundeve, orašasti plodovi, školjke, žitarice i jaja su sjajan izvor svih hranljivih materija koje su potrebne kosi da bi brže rasla i ostala sjajna i jaka.

DEMI OBOŽAVA SVOJU KOSU
DEMI OBOŽAVA SVOJU KOSU foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vitamin E

 

Vitamina E je poznat kao jedan od najboljih antioksidanasa i zbog toga je on odličan u zaštiti kose od štetnih faktora iz okruženja. Konzumacija hrane bogate vitaminom E, poput orašastih plodova, semenki, avokada, maslinovog ulja i zelenog lisnatog povrća, može pomoći u održavanju zdrave kose iznutra.

 

Bonus video:

Nova frizura Lune Đogani

 

makonda-tracker