FRIZERSKE CAKE

Podmladiće vas bar 10 godina: Saveti iskusne frizerke uz koje ćete "skinuti" godine s lica, a kosa će delovati življe

0

Boja, debljina vlasi i jačina kose menjaju se sa godinama i sve je to neizbežan deo normalnog procesa starenja

Uz ove cake ćete izgledati mnogo mlađe
Uz ove cake ćete izgledati mnogo mlađefoto: Grant Lamos IV / Getty images / Profimedia

Međutim, postoji mnogo načina da promenite svoj izgled u kasnijim fazama života kako biste prikrili sve, od sedih do proređenih pramenova.

 

Iako nema apsolutno ničeg lošeg u pokazivanju znakova starenja – to je potpuno prirodan deo života – prava nega, zajedno sa određenim frizurama i bojama, može pomoći u stvaranju mladalačkog izgleda.

 

Dana je uspešna frizerka iz Amerike i često deli savete za negu kose na TikToku, pa je tako otkrila i tri super cake kojim ćete  izgledati deset godina mlađe.

 

Ona je istakla tri glavne oblasti na koje žene često ne obraćaju pažnju i tu prave mnogo grešaka: boja, oblik i stil.

Dana je posebno insistirala na tome da je, ako ipak farbate kosu, od ključne važnosti da budete sigurni da ona upotpunjuje ton vaše kože i ten, što je posebno važno za one koji preferiraju tamnije nijanse.

 

Boja kose koja je previše tamna za vas ne čini vam nikakvu uslugu – upozorila je Dana. Umesto toga, morate težiti da tačno odredite boju koja je u skladu sa vašim prirodnim tenom.

 

Žene se često odlučuju na kratke šiške, a to nije tako dobro
Žene se često odlučuju na kratke šiške, a to nije tako dobrofoto: Profimedia

Dana je ponudila ovaj zgodan savet onima koji su ljubitelji tamne kose:

 

– Čak i ako volite tamnu kosu, pokušajte sa nekoliko pramenova koji prate liniju lica da biste dobile efekta svetlijeg lica i učinili da izgledate najmanje 10 godina mlađe.'

Savetovala je i da zaobilazite kratke šiške jer ne stoje svakome, bolji su izbor pune šiške koje će biti do obrva, eventualno malo iznad njih.

 

Dana toplo preporučila "klizne šiške", uparene sa ponekim svetlim pramenom.

 

Međutim, ona čvrsto veruje da jedina osoba koja treba da donese konačnu odluku ste vi. Svako zna s kakvom se frizurom oseća najbolje, zar ne?

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker