Ne postoje zabranjene!

Ova frizura je uvek trendi i ženstvena, ali – dodaje godine: Ipak, uz jedan savet s njom nećete izgledati starije

0

Ne postoji frizura koja je zabranjena u određenim godinama, ali neke bi trebalo stilizovati i negovati malo opreznije da biste bili zadovoljni svojim izgledom

S frizurom treba biti oprezan ako želite da postignete efekat mladolikosti
S frizurom treba biti oprezan ako želite da postignete efekat mladolikostifoto: goodluz/Shutterstock

Uz adekvatan izbor frizure, izgledaćete i do desetak godina mlađe, ali loša frizura može da postigne suprotno.

 

Kosa je jedna od prvih stvari koje odaju naše godine, a uz sede vlasi tu je i sama frizura koja može da doprinese da bore dođu do izražaja i da generalno izgledamo umorno i starije.


Jedna od osnovnih preporuka je da ne nosimo kratke i krute frizure s mnogo laka za kosu, kakve se obično vezuju za dame u godinama, ali isti efekat se postiže – sasvim oprečno – vrlo dugom i ravnom kosom.

Duga kosa fenirana ili peglana ravno je jednostavna, veoma elegantna, ukloppiva uz svaki stil, ženstvena... Međutim, ako ona gusta, jaka, zdrava, blistava i besprekorno negovana, uz nju nećete biti zadovoljni svojim izgledom.

 

Duga i ravna kosa je dzovoljena i ženama u 50-im, ali izgleda bolje sa stepenovima, slojevima, pramenovima, šiškama....
Duga i ravna kosa je dzovoljena i ženama u 50-im, ali izgleda bolje sa stepenovima, slojevima, pramenovima, šiškama....foto: Ground Picture/Shutterstock

Sjajna, ravna kosa s razdeljkom na sredini ima moć da impresionira gde god da krenete. Ali ako vam kosa nije u odličnom stanju, izuzetno duga, dosadna frizura postiže samo suprotno – naglašava So Kababe, stilistkinja i urednica u All Things Hair.


Ona predlaže da se kosi da malo pokreta slojevima i zavesa-šiškama, koje prave optičke iluzije.


Zrele žene mogu da izgledaju dobro s dugom kosom, samo treba da pronađu pravu dužinu i stil koji im odgovara – ističe Kababe.


Stilisti, takođe, naglašavaju da duga i ravna kosa, naročito beživotna i bez stepenova i volumena, ne naglašava najbolje delove lica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Editina frizura

 

makonda-tracker