da li biste probali?

3 meseca nije prala kosu šamponom: Tiktokerka podelila svoj trik za zdravu i svilenkastu kosu bez peruti

0

Ova devojka veruje da su joj šamponi isušivali skalp i stvarali perut i umesto njega koristi nešto u šta se kune

Džesi Paraone otkrila je svoj trik za negu kose
Džesi Paraone otkrila je svoj trik za negu kosefoto: revookie_j/Instagram

Tiktokerka Džesi Paraone sve je popularnija na ovoj društvenoj mreži, gde često deli svoje savete i detalje o svom životnom stilu, a jedno njeno iskustvo privuklo je mnogo pažnje.


Ona je, naime, dugo imala perut, a kada joj više nijedan šampon nije pomagao, odlučila se za nešto radikalno – da potpuno prestane da ih koristi.


Čak nije upotrebljavala nikakvu zamenu za šampon, a nedugo potom njena kosa je bila bez mane.

 

Pre oko tri meseca sam prestala da koristim šampon i shvatila sam da ga više nikad neću kupiti – rekla je Džesi. – Ne marim da li je on prirodnog porekla ili organski. Mislim da šampon nije neophodan, da su proizvodi za kosu u stvari prevara i da nam nisu potrebni.


Kako je ona objasnila, kosu pere isključivo vodom, a zbog svog iskustva danas veruje da su joj upravo šamponi isušivali skalp i izazivali svrab i perut. Nakon što opere kosu samo vodom, očešlja se – i to je sve!

 


U roku od tri nedelje nako nisam primenjivala šampon i druge preparate za kosu, svi moji problemi su nestali! Neću ponovo prati kosu šamponom, moja zdrava kosa je prelepa – zadovoljna je Džesi.


Ona je upozorila svoje pratioce na Tik Toku šta mogu da očekuju ukoliko žele da probaju njen trik.


– Najpre će vam kosa biti prljava jerje to stvar navike, ali će se vrlo brzo izgubiti i ove masti. Tajna je u tome da se ulja koja se nakupljaju pri korenu kose pročešljaju, čime se prenose duž čitave dlake – objasnila je.

 

 

 

makonda-tracker