baršunaste vlasi

Svi će vas pitati koji TAJNI recept koristite: 3 moćne maske sa JOGURTOM za brzi rast KOSE i vrhunski sjaj

0

Već nakon nekoliko korišćenja prirodnih tretmana možete uočiti prve promene, a vlasi i teme će se preporoditi.

foto: Mari Barlow / Mood Board, Profimedia
foto: Mari Barlow / Mood Board, Profimedia

Jesenja i zimska nega kose veoma se razlikuju od uobičajene tokom godine, s obzirom na to da vetar, kišnica, sneg, prekomerno nošenje kapa i nepovoljni spoljni faktori mogu dodatno oštetiti i osušiti kosu, a to neće ići u prilog ženama koje žele dugu, zdravu i sjajnu kosu.

 

Kako biste zašitili vlasi i pospešili rast kose bez štetnih hemikalija, tretmana i emulzija, donosimo vam 3 moćne maske sa JOGURTOM i dodacima hranljivih namirnica i prirodnih ulja.

 

1. Hidratantna maska od jogurta, žumanca i meda

 

U staklenoj činiji pomešate 2 dl punomasnog jogurta, dva žumanca i kašičicu lipovog meda, a potom četkom za farbanje nanosite od korena do vrha. Tretman držite na kosi sat vremena, a potom isperite šamponom bez parabena i slufata. Proces ponavljate 3 puta mesečno.

 

Kosa, Frizura, Šišanje, Feniranje
foto: Shutterstock

 

2. Maska od jogurta, maslinovog ulja i cimeta za rast i jačinu

 

Sastojke pomeštajte u teglici i nakon prvog ispiranja na vlažnu kosu nanesite masku. Držite 20 minuta, a potom isperite i nanesite uobičajen balzam. Ovakvu vrstu tretmana možete praktikovati dva puta mesečno.

 

3. Tretman od jogurta, banane i bademovog ulja za sjaj i bašunatost

 

Izgnječite zrelu bananu, dodajte 2 dl jogurta, a potom i dve kašike bademovog ulja. Maska se stavlja na suvu kosu od vrhova ka korenu. Držite je pola sata, a potom operite šamonom bez silikona.

 

Već nakon nekoliko korišćenja primetićete prve razlike, a brži rast kose dolazi nakon 3 meseca kontinuiranog nanošenja. Probiotske bakterije koje su prisutne u jogurtu utiču na povećanje gustine kose, samim tim povećava anagen fazu folikula dlake koja je zadužena za rast.

 

 

 

 

makonda-tracker