trendi

Podjednako je obožavaju Lejdi Gaga i Lepa Brena: Ovo je FRIZURA koja je savršena za sve žene koje imaju TANKU KOSU

0

Ukoliko vas muči pitanje šta da uradite sa tankom kosom da izgleda zdravo i bujno evo odgovora za vas.

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mnoge žene muku muče sa kosom, a one koje imaju tanku vlas znaju koliko komplikovano zna da bude kad poželite da joj date dodatni volumen.

 

Ipak, čini se da su stilisti ove sezone doneli savršeno rešenje - ošišajte se na kratki bob ili kako ga drugačije nazivaju francuski bob i gledajte kako vaša kosa postaje bujna i gusta. 

 

Francuskinje kriju dragoceno znanje o modi, stilu i lepom izgledu, pa su postale prava inspiracija ženama širom sveta. Upravo odatle proističe ova nova ideja...

 

 

Kada je u pitanju tanka kosa, promene stila moraju biti veoma dobro osmišljene jer ne funkcioniše svaki izbor jednako dobro. Ali ako ste mislili da ste u tom slučaju osuđeni na oštre i ravno odsečene krajeve, prevarili ste se. Ako tražite promenu, a pre svega volumen u kosi, frizura sa kojom ne možete pogrešiti je francuski bob.

 

Ova omiljena frizura Francuskinja pleni svojim modernim izgledom. Kosa je najčešće ošišana do brade ili nešto kraće i kombinovana je sa šiškama. Ali postoje i neke malo drugačije interpretacije koje sežu do ključne kosti i stilizovane su sa središnjim razdelom umesto šiškama.

 

 

Zbog različitih dužina i mogućnosti stilizovanja, ova večno trendi frizura je idealna bez obzira da li imate gustu ili tanku kosu, ravnu ili kovrdžavu.

 

Francuski bob se pokazao kao veoma dobar izbor, posebno kada su u pitanju prilično tanki pramenovi, jer miks jasnih linija i namerno postavljenih slojeva stvara iluziju guste kose. I najbolje od svega - ova frizura se može oblikovati sa samo nekoliko veštih pokreta. 

 

Francuskom bobu nije odolela ni Jelena Karleuša
Francuskom bobu nije odolela ni Jelena Karleuša foto: Instagram / jelenakarleusa

 

Ova frizura je modni hit već godinama, a čini se da će trajati još nekoliko decenija. Nju su nosile brojne svetske zvezde poput Lejdi Gage, Monike Beluči,  a čini se ni da domaće ikone nisu odolele francuskom bobu, pa smo imali prilike da ga vidimo na Lepoj Breni, Jeleni Karleuši i drugim poznatim damama. 

 

 

makonda-tracker