najbolje je ovako!

Zbog toga nema dovoljno VOLUMENA! Najčešće greške koje pravimo pri PEGLANJU kose i kako da ih ispravimo

0

Nekada nam kosa i nakon peglanja deluje beživotno, bez volumena... Pročitajte kako ju je najbolje ispeglati kao profesionalac!

foto: VGstockstudio/Shutterstock
foto: VGstockstudio/Shutterstock

Ravna kosa nikada ne izlazi iz mode, a mnoge žene se vraćaju rado ovom klasiku, bilo feniranjem kod frizera ili u kućnoj radinosti — peglanjem kose. Ipak, neretko pravimo greške, koliko god peglanje izgledalo jednostavno, zbog kojih naša frizura, prosto, nema dovoljno volumena i deluje beživotno.

 

Često kosu pritisnemo jako peglom, što je potpuno pogrešan potez, iako nam se čini da ćemo je tako efikasnije ispeglati. Takođe, izbegavamo u žurbi da je podelimo na manje pramenove, a to je ključno prilikom peglanja.

 

Najbolje je ispeglati se ovako!

 

Šta vam je potrebno?

 

  • fen za kosu
  • pegla
  • lak za učvršćivanje kose
  • regenerator koji se ne ispira

 

Kosa, Frizura, Duga kosa, Lepotica, Devojka, Prirodna lepota
foto: Oleksandr Schevchuk/Shutterstock

Šta uraditi?

 

Kada operete kosu, iscedite što više vode možete. Nanesite regenerator koji se ne ispira, pa se očešljajte i vodite računa da ste regenerator ravnomerno naneli na vlasi.

 

Fenom brzo prosušite kosu, prolazeći vrhovima prstiju kroz nju, dok nije 3/4 kose osušeno. Ako imate vremena, možete je pustiti da se osuši prirodno do kraja.

 

Kada je kosa potpuno suva, podelite je na male, jednake delove oko glave. Ključno je da je podelite u manje delove.

 

Važno za volumen: kada prolazite peglom, ne pritiskajte je skroz, već ostavite pomalo otvoreno, da vlas dobije dovoljno toplote i istovremeno zadržava volumen.

 

Za kraj, možete malo seruma za sjaj sipati na dlanove (ne direktno na kosu!), pa nanesite na krajeve.

 

Završni idealan korak je da zabacite kosu nadole i naprskate je lakom za kosu; prođite prstima kroz kosu da se lak ravnomerno rasporedi. Uživajte u raskošnom volumenu!

 

Savet plus: Možete pričvrstiti nekoliko viklera, počev od krajeva svakog od onih podeljenih delova kose, zarolajte ih i učvrstite. Skinite ih pažljivo posle petnaestak minuta. 

 

 

makonda-tracker