kažu da deluje

Oporavlja dlaku ― IZ KORENA! Evo kako vam BRAŠNO može pomoći da sačuvate dužinu i lepotu kose

0

Preparati za negu iz kućne radinosti sve su popularniji jer bez otvaranja novčanika možemo da napravimo prirodne i efikasne proizvode, a novi trend u održavanju zdrave i lepe kose je pomalo iznenađujući. Njegova zvezda: brašno!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Budući da se brašno pravi od žitarica, brašno je odličan izvor vitamina B6, kalcijuma, niacina, gvožđa, tiamina, a sadrži i mnoge druge hranljive materije, uključujući selen, mangan, fosfor, folnu kiselinu, cink itd.


Svi ovi vitamini i minerali deluju na kosu tako što je jačaju, a ukoliko ih nanesete direktno na dlaku i, štaviše, redovno perete kosu brašnom dobićete jaku, regenerisanu i mekanu kosu, kažu devojke na društvenim mrežama.

 

Obično se koristi ražano brašno, za koje kažu da je veoma efikasno.

 

Postupak


Pomešajte četiri kašike brašna s 200 mililitara mlake vode i mešajte sve dok ne dobije teksturu paste. Po želji, možete dodati nekoliko kapi ulja lavande, limunovog ulja, cimetovog ulja, ulja eukaliptusa, žalfije, čajevca... bilo kog eteričnog ulja, koja su poznata po blagotvornom dejstvu na skalp i po tome što sprečavaju perutanje i hidriraju kožu glave.


Nanesite ovu mešavinu na kosu, duž cele dlake i ostavite da odstoji desetak minuta, pa sve dobro isperite i operite šamponom.

 


Svi koji su probali kažu da deluje već posle nekoliko tretmana!

 

 

makonda-tracker