potiče iz japanske tradicije

NEKAD SU JE PREPORUČIVALE BAKE, DANAS BLOGERKE: Stari supertrik za BRŽI RAST KOSE koji deluje kod svakoga

0

Sve više influenserki koje koriste prirodne i domaće preparate za negu preporuče ovu staru caku iz bakinog priručnika za lepotu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kućni tretmani uvek su bili popularni zbog činjenice da ne koštaju mnogo, ne sadrže teške hemikalije i efikasni su, ali tokom pandemije ovakav način brige o zdravlju i lepoti kože i kože popularniji je nego ikad!


Jedan tretman se posebno izdvojio, a devojke koje su ga probale tvrde da sto posto deluje. U pitanju je trik za brži rast kose uz pomoć pirinčane vode!

 

Kako je to moguće?


On potiče još iz japanske tradicije yu-su-ru, u okviru koje su vekovima žene u Japanu koristile pirinčanu vodu ne bi li ojačale svoju tanku dlaku i pospešile njen rast. Danas je poznato da ova tajna lepote deluje zahvaljujući aminokiselinama, proteinima i vitaminima koje sadrži pirinač, a tu je i inozitol, ugljeni hidrat koji obnavlja oštećenu svlast i štiti je od spoljašnjih uticaja.

 

pirinač
foto: Profimedia

Kako se pravi i koristi?


Sve što je potrebno da biste napravili ovaj serum iz domaće radinosti jeste da isperete pirinač i ostavite ga u poklopljenoj posudi na 24 sata. Zatim tečnost koju tako dobijete sipajte u bocu s raspšivačem i vaš posao je završen — imate moćno sredstvo koje ubrzava rast dlake. Dva puta mesečno operite kosu prinčanom vodom i to tako što ćete je najpre oprati na uobiajen način, upotrebom šampona i regeneratora, a potom utrljaju u koren pirinčanu vodu i ostaviti da deluje oko 15 minuta. Zatim isperite kosu vodom, ali ne u potpunosti.

 

 

makonda-tracker