za sve ere i prilike

Nosi se od januara do decembra i bukvalno svugde: Komad kojim je Jelena Stupljanin spojila seksepil i sofisticiranost

1

Popularna glumica u svakoj prilici je odevena besprekorno, a juče je na BITEF-u ponela veoma šik spoj koji deluje vanvremenski zahvaljujući jednoj posebnoj košulji.

Jelena Stupljanin na otvaranju BITEF-a
Jelena Stupljanin na otvaranju BITEF-afoto: M.M./ATAImages

U Beogradu je juče po 58. put svečano otvoren BITEF, Beogradski internacionalni teatarski festival,predstavom "Mekšanje" u koreografiji Hristosa Papadopulosa.


Prvi od brojnih planiranih događaja okupio je veliki broj ličnosti iz domaće kulture, a među njima je bila i glumica Jelena Stupljanin, koja je u Madlenijanum stigla u vrlo elegantnom izdanju.


Zvezda nekih od najzapaženijih projekata proteklih godina, poput serija "Državni službenik" i "Crna svadba", izgledala je šik u kombinaciji bele mini-suknje i klasične košulje, a svemu je dodala srebrnu clutch torbicu i svetloplave sandale sa štiklom.

 

Jelena Stupljanin i Nebojša Bradić pred predstavu 'Mekšanje' u Madlenijanumu
Jelena Stupljanin i Nebojša Bradić pred predstavu "Mekšanje" u Madlenijanumufoto: M.M./ATAImages

Jelena Stupljanin opredelila se za košulju ravnog kroja i s kragnicom, jednostavan i večno trendi model koji se lako uklapa u različite stilove, a ponela ju je otkopčanu, uz lančić s efektnim priveskom.

 

Jelena Stupljanin i Nebojša Bradić pred predstavu 'Mekšanje' u Madlenijanumu
Jelena Stupljanin i Nebojša Bradić pred predstavu "Mekšanje" u Madlenijanumufoto: M.M./ATAImages

Glumica je podvrnula rukave na 3/4 dužinu, a košulju je uvukla u suknju kako bi upečatljiv rad u obliku ružica došao do izražaja.

 

Jelena Stupljanin i Nikita Milivojević pred predstavu 'Mekšanje' u Madlenijanumu
Jelena Stupljanin i Nikita Milivojević pred predstavu "Mekšanje" u Madlenijanumufoto: M.M./ATAImages

Vanvremenski šarm bele košulje


Jedan od najaktuelnijih komada u ženskoj modi je, bez obzira na sezonu i priliku, nesumnjivo bela košulja, a ne deluje kao da će se to uskoro promeniti! Ona je bila odevni predmet u središtu nebrojenih značajnih trenutaka u istoriji mode, filma i kulture, a zanimljivo je da je ona u nekom svom obliku prvi put dospela u centar pažnje na portretu Marije Antoanete iz 1783.

 

 

Tada je ona naišla na osudu jer je suštinski predstavljala donji veš, a Marija Antoaneta je odabrala nabrani model od pamuka, relativno jeftinog materijala za koji se nije smatralo da priliči kraljici.


Potom se bela košulja u raznim varijantama pojavljivala u ženskoj modi, a pravi "bum" je napravila tokom 40-ih godina 20. veka, kada su je nosile Ketrin Hepbern, Ava Gardner, Marlen Ditrih, Loren Bekol, Odri Hepbern...

 


Danas je klasična košulja bele boje sinonim za sofisticiranost u modi, nosi se od januara do decembra, u bukvalno svakoj prilici, pa je postala čak i trendi dodatak izdanju za plažu.


Uz odelo, farmerke, mini ili maksi-suknju, na svadbi, poslu ili za večernji izalazak, s belom košuljom je nemoguće pogrešiti, zar ne?

 

1 / 6 Foto: LAGOSSIPTV/Blue Love Images / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Jedna od najvećih obožavateljki ovog komada u svetu je Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, koja je nosi u prilikama kada posebno želi da ostavi utisak, dok smo je na našoj sceni najčešće viđali na glumici Slobodi Mićalović, poznatoj po elegantnom stilu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Atmosfera na premijeri filma Megdan

 

makonda-tracker