anketa

Od svih prilika da je obuče — birala je ovu! Haljina Pipe Midlton za venčanje Kejt i Vilijama naljutila bi mnoge mlade

0

Iako je venčanica Kejt Midlton bila čarobna, godinama kasnije i dalje se priča o haljini Pipe Midlton na sestrinom venčanju.

Pipa Midlton nije smela da odudara od Kejtine estetike na venčanju
Pipa Midlton nije smela da odudara od Kejtine estetike na venčanjufoto: EPA/KIRSTY WIGGLESWORTH / PA / POOL

Svadbe su odlična prilika da dodate svom look-u veliku dozu glamura, ali one podrazumevaju i veoma stroga pravila, pa je, tako, bela haljina apsolutno zabranjena ako, naravno, niste mlada. To je nepisano okvirno pravilo kog se žene pridržavaju, ali ne bez izuzetka.

 

Haljine za venčanje koje biraju kume, u zapadnjačkoj kulturi deveruše, uvek su posebno elegantne i obično se biraju u dogovoru s mladom, ali to nikako ne sme da bude haljina koja je toliko ekscentrična u bilo kom smislu da skreće pogled s mlade.

 

Ipak, nekada se dese izuzeci, i to u onim porodicama gde bi se najmanje reklo, a primer za to jesu Ketrin i Filipa Midlton, mnogo poznatije kao Kejt i Pipa.

 

 

Pipa Midlton je na Kejtinom venčanju prekršila pravilo i da ne skreće pogled s mlade haljinom i da ne bira belu haljinu. Međutim, to je učinila u dogovoru sa sestrom, ali nisu uopšte postigle taj efekat kom su se nadale.

 

Ketrin Midlton udala se za princa Vilijama 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a Pipa je bila njena glavna deveruša, odnosno kuma na venčanju.

 

Dok je Kejt nosila čuvenu čarobnu venčanicu koju je dizajnirala Sara Barton ispred modne kuće Aleksandar Mekvin, Pipa je trebalo da bude u drugom planu, iako je Sara dizajnirala i njenu haljinu.

 

Ipak, Pipa je izgledala gotovo kao mlada.

 

1 / 5 Foto: EPA/IAN LANGSDON

 

Ona je nosila usku haljinu u beloj boji, sa izraženim dekolteom, od svile i čipke, a ta haljina postala je kultna zbog toga što je isuviše i sama delovala kao nevesta, posebno dok je držala bidermajer u rukama. Suština svega toga bila je da Pipa ne odstupa od Kejtine estetike mlade i da, dok joj pridržava dugački šlep, ne odudara modno i vizuelno, ali bela haljina je isuviše prekršila nepisana pravila koja važe za venčanja ne samo u Evropi, već i u svetu.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

PREKRASNA BELA VENČANICA UKRAŠENA NAKITOM! Da li ste ikada videli lepšu mladenačku tortu? Otkrivamo vam kako je napravljena (VIDEO)

 

makonda-tracker