neuobičajeno

Anastasija na svadbi Kaće Grujić nije jedina: Ove poznate dame su za tuđa venčanja odabrale — BELE HALJINE

1

Iako je uvreženo mišljenje da na venčanjima samo mlade nose belo, zapravo nije retkost videti i zvanice u odeći ove boje

foto: Instagram
foto: Instagram

Pevačica Katarina Grujić i fudbaler Marko Gobeljić prošle nedelje su izgovorili sudbonosno "da" u Kripti Hrama Sv. Save, nakon čega su upriličili veliko svadbeno veselje. Par je okupio veliki broj poznatih ličnosti, a među najzapaženijima je bila pevačica Anastasija Ražnatović, koja je za ovu priliku odabrala toaletu bele boje.


Iako je nepisano pravilo da gosti ne nose belu, pa čak ni vrlo svetlu odeću jer je ona rezervisana za nevestu, nije retkost videti goste u kreacijama belih i krem tonova na svadbama.

 

Ipak, Anastasija nije jedina slavna osoba koja je napravila ovakav modni izbor — i na svetskoj sceni je mnogo primera!

 

  • Viktorija Bekam

 

Viktorija Bekam
foto: Instagram

Na venčanju Edvarda Eninfula, urednika britanskog izdanja časopisa Vogue, i njegovog dugogodišnjeg partnera Aleka Maksvela, Viktorija Bekam pojavila se ne samo u beloj haljini već u — venčanici! Ruku na srce, među mladencima nije bila nijedna žena i obojica mladoženja nosila su crnu odeću, ali je u svakom slučaju Viktorija bila glavna modna vest s ovog događaja.


To supruzi Dejvida Bekama nije bio jedini put da nosi belo na tuđem venčanju — na svadbi španskog fudbalera Serhija Ramosa i voditeljke Pilar Rubio pojavila se u dezeniranoj haljini bele boje.

 

 

  • Kraljica Elizabeta II

 

Kada su princ Čarls i Kamila Parker konačno postali muž i žena posle višedecenijske zabranjene veze, srećna mlada nosila je svetloplavu toaletu od šifona.

 

1 / 3 Foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

 

Jedina osoba u belom bila je kraljica Elizabeta II, mladoženjina majka, koja je nosila komplet sastavljen od bele haljine i kaputa.

 

  • Kejt Midlton

 

Da britanska kraljevska porodica ne mari previše za ovo nepisano pravilo pokazala nam je i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, koja je na svadbi princa Harija i Megan Markl nosila kaput-haljinu Aleksandra Mekvina i fascinator Filipa Trisija — oba komada u beloj boji!

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

  • Princeza Dajana

 

Moguće je da je Kejt imala na umu potez njene svekrve princeze Dajane, koja je na venčanju njenog brata Čarlsa Spensera 1989. godine, kada je rekao "da" Viktoriji Lokvud, nosilabelu haljinu do kolena i beli šešir.

 

 

  • Bijonse

 

I R'n'B zvezda Bijonse odabrala je belo za svadbu bliskog člana porodice, odnosno pojavila se u uskoj beloj haljini na venčanju njene sestre Solanž.

 

 

Doduše, nije bila jedina — Solanž je od svih zvanica očekivala da se pojave u ovoj boji, koja je dominirala i dekoracijom.

 

 

makonda-tracker