nenadmašna

Vanvremenski & tako zavodljivo! U ovoj maloj crnoj haljini Olivere Kovačević nije moguće izgledati loše

0

Jedna od najcenjenijih domaćih novinarki decenijama važi i za jednu od najatraktivnijih žena naše javne scene, a sve prati i stil koji ostavlja utisak i inspiriše. Ovog puta, Olivera Kovačević birala je – klasiku!

Olivera Kovačević na koktelu povodom obeležavanja 100 godina Radio Beograda
Olivera Kovačević na koktelu povodom obeležavanja 100 godina Radio Beogradafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Juče je obeleženo 100 godina postojanja Radio Beograda, a tom prilikom održan je veliki koncert na Tašmajdanu, kojem je prethodio svečani prijem na platou ispred zgrade RTS-a.


Na ovom skupu smo videli veliki broj poznatih ličnosti i istaknutih novinara Javnog servira, a među najzapaženijima je – kao i obično – bila Olivera Kovačević, jedna od naših najcenjenijih TV autorki i supervizorka i glavna urednica Pesme za Evroviziju.


Elegantna u svakoj prilici, Olivera je ovog puta odabrala jednostavno večernje izdanje koje zrači otmenošću, proverenu malu crnu haljinu. Njen izbor bila je kreacija do kolena koja prati liniju tela suptilno ističući njegove konture, sečena je ispod grudi tako da vizuelno podiže struk, a gornji deo je na preklop, što pojačava utisak ove haljine.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Popularna novinarka ponela ju je uz neobične crne salonke s visokim i tankim štiklama i naočare za sunce, a postigla je look pred kojim je nemoguće ostati ravnodušan.

Mala crna haljina – model s kojim nema greške


Kada je u pitanju oblačenje za posebne prilike, crna haljina do kolena spada u pouzdane odevne varijante, još otkako je Koko Šanel predstavila prvu 1926. godine.


Vogue je tada ocenio da će ovaj model postali "neka vrsta uniforme za žene s ukusom" i, po onome što danas znamo, nije pogrešio!

 

Olivera Kovačević u maloj crnoj haljini na koktelu povodom obeležavanja 100 godina Radio Beograda
Olivera Kovačević u maloj crnoj haljini na koktelu povodom obeležavanja 100 godina Radio Beogradafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Nametnula sam crnu boju; i danas je jaka jer crna briše sve okolo – rekla je kasnije čuvena dizajnerka.


Uz to što se podrazumeva da je mala crna haljina dobar izbor kada je potrebno da ostavimo poseban utisak, ona je u poslednje vreme i trend: nakon prošlogodišnje "barbimanije" i opsednutosti pink nijansama, ove godine smo slavne dame iz Holivuda na crvenom tepihu često viđali u pravo crnim kreacijama koje ne prelaze kolena.


Valeri Stil, direktorka Tehnološkog muzeja za modu u Njujorku i autorka knjige "Crna haljina", veruje da je crno nešto što uvek iznova upoznajemo i može da nas oduševi.

 

Sandra Perović i Olivera Kovačević na svečanom prijemu ispred zgrade RTS-a
Sandra Perović i Olivera Kovačević na svečanom prijemu ispred zgrade RTS-afoto: Antonio Ahel/ATA Images

Nakon što su preplavljeni bojama, ljudi ponovo otkrivaju privlačnost crne – smatra ona i podseća da je Koko Šanel "opisivala osećaj mučnine zbog blistavih boja na Poareov način".


Mala crna haljina je najkorisnija. Prilagođava se svakoj prilici – kaže Andreas Krontaler, kreativni direktor brenda Vivienne Westwood.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Aleksa Balašević na Sarajevo film festivalu

 

makonda-tracker