jeste li primetili?

Megan Markl uhvaćena u prepisivanju maestralnog trika Kejt Midlton: Iza svega stoji priča o ogromnom uticaju princeze

0

Verovatno ste već čuli za "efekat Kejt Midlton", koji je supruga princa Vilijama odlučila da iskoristi kao bi pomogla ekonomijama država koje posećuje, a njena jetrva izgleda pokušava isto.

Megan Markl je prvog dana posete Kolumbiji nosila haljinu Navajo kolumbijskog modnog brenda Johanna Ortiz.
Megan Markl je prvog dana posete Kolumbiji nosila haljinu Navajo kolumbijskog modnog brenda Johanna Ortiz.foto: EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

 

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, doputovali su juče u Kolumbiju, gde će boraviti u četvorodnevnoj poseti.


Kraljevski par došao je na poziv potpredsednice Kolumbije Fransije Markez i već imao nekoliko javnih pojavljivanja, a supruga britanskog princa Harija ostavila utisak elegantnim modnim izdanjima.


Iako ovo nije kraljevska turneja – pošto su se princ Hari i Megan Markl povukli s funkcija viših, radnih članova britanske kraljevske porodice i ne mogu da predstavljaju Krunu, njihov boravak u Kolumbiji podseća na zvanična prekookeanska putovanja princa Vilijama i Kejt Midlton. I to ne samo zbog prirode sastanaka koje par ima!

Po dolasku u Bogotu, Megan Markl se uskoro presvukla u interesantnu haljinu modne kuće Johanna Ortiz, model nazvan Navajo koji ima tanke bretele, srcoliki dekolte, prorez ispod grudi i pada ravno pored tela.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

U pitanju je brend iza kog stoji kolumbijska dizajnerka Johana Ortiz, a veruje se da je vojvotkinja od Saseksa time želela da ukaže poštovanje svojim domaćinima.


Ortizova je rođena i živi u Kaliju, jednom od gradova koje će Saseksovi posetiti dok su u Kolumbiji.

 

Megan Markl je prvog dana posete Kolumbiji nosila haljinu Navajo kolumbijskog modnog brenda Johanna Ortiz.
Megan Markl je prvog dana posete Kolumbiji nosila haljinu Navajo kolumbijskog modnog brenda Johanna Ortiz.foto: EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

Efekat Kejt Midlton


Međutim, ideju je možda dobila od svoje jetrve i kraljevske suparniceKejt Midlton, koja od početka braka s princem Vilijamom na zvaničnim putovanjima nosi odeću koju potpisuju lokalni kreatori.


Prva kraljevska turneja supruge princa Vilijama bila je ona u Kanadi, kada je iz aviona Kejt izašla u plavoj čipkanoj haljini kanadskog brenda Erdem, potom je u Singapuru 2012. nosila model lokalnog dizajnera Prabala Gurunga, iste godine je na ostrvo Tuvalu stigla u kreaciji nezavisnog lokalnog dizajnera, kao i u slučaju Jamajke 2022... a to su samo neki od brojnih primera jer je ovo maltene prvo pravilo Kejt Midlton na turnejama.

 

Kejt Midlton na Jamajci 2022. godine u haljini lokalnog dizajnera
Kejt Midlton na Jamajci 2022. godine u haljini lokalnog dizajnerafoto: EPA-EFE/Rudolph Brown

Veruje se da iza odluke princeze od Velsa stoji njena želja da pomogne lokalnoj ekonomiji – sve što ona obuče uglavnom se rasproda istog dana, što su modni portali nazvali "efektom Kejt".

 

Kejt Midlton 2012. u Singapuru
Kejt Midlton 2012. u Singapurufoto: EPA/TIM CHONG / POOL

Slučajno ili ne, i Megan Markl je više puta postupila na isti način tokom svojih putovanja, a nije poznato da li ju je neko savetovao.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker