čista avangarda

102 kašike za najčudniju bluzu do sad! Kejt Blanšet ponovo pomera granice – i ovo jednostavno morate da vidite

0

Australijskoj glumici nije stran avagardni stil, a ovog puta se opredelila za nesvakidašnji top na koji bi, kako kaže njena stilistkinja, "baka bila ponosna".

Kejt Blanšet ponela je kreaciju švedskog brenda Hodakova
Kejt Blanšet ponela je kreaciju švedskog brenda Hodakovafoto: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Australijska glumica i oskarovka Kejt Blanšet jedna je od najboljih u svom poslu i uzor mnogima, a pored toga što briljira na velikom platnu – ona je kraljica svakog crvenog tepiha!


Zvezda filmova "Nesrećna Džasmin", "Tar", "Neobični slučaj Bendžamina Batona", "Vavilon" i mnogih (mnoooogih) drugih uvek je odevena spektakularno, a deo njenih modnih tajni je u tome što nikada ne igra na sigurno.


Ona je uvek spremna za eksperiment i iskorak, zbog čega je dizajneri obožavaju, a sada je otišla još dalje i ponela nesvakidašnju kreaciju napravljenu od kašika.

Kejt Blanšet juče je prisustvovala druženju s obožavaocima u Los Anđelesu organizovanom povodom njenog novog filma "Borderlands", a za tu priliku odabrala je elegantne crne pantalone ravnog kroja, salonke sa špicastim brhom i top izrađen od 102 kašike.

 

Kejt Blanšet u topu brenda Hodakova napravljenom od 102 kašike
Kejt Blanšet u topu brenda Hodakova napravljenom od 102 kašikefoto: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U pitanju je avangardni komad brenda Hodakova, odnosno švedske kreatorke Elen Hodakove Larson, koja je ovogodišnja finalistkinja na konkursu za LVMH nagradu. S obzirom na materijal, ovaj top je nesumnjivo bio težak, ali ga je Kejt ponela s uobičajenom lakoćom i širokim osmehom. On otkriva ramena, vezuje se oko vrata i zaista ostavlja utisak.

 


Ovo nije bio prvi put da je Australijanka ponela kreaciju kuće Hodakova – pre nekoliko meseci je za kinesko izdanje časopisa Vogue pozirala noseći odeću od poslužavnika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HODAKOVA (@hoda_kova)


Brend Hodakova je mlad, osnovan tek 2021. godine, a Elen Hodakova Larson pravi svoju odeću od recikliranih materijala. Kako je istakla Elizabet Stjuart, stilistkinja Kejt Blanšet, ova dizajnerka želi da "promeni diskurs o tome šta održiva moda znači danas".


Elen koristi nasleđe, poput ovih starinskih kašika, koje je pronašla u švedskim selima, kako bi stvorila neočekivane proporcije i nove asocijacije. Baka bi bila ponosna – poručila je Stjuartova na Instagramu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o zapadnim trendovima

 

makonda-tracker