šta vi mislite?

Mnogi su uvereni – ovo je njena suptilna podrška Palestini: Haljina o kojoj ovih dana bruji Kan je malo remek-delo

0

Popularna australijska glumica Kejt Blanšet oduševila je modne kritičare širom sveta kada je u ponedeljak uveče crvenim tepihom 77. Filmskog festivala u Kanu prošetala u unikatnoj kreaciji, koja nosi potpis Hejdera Akermana, odnosno modne kuće Jean Paul Gaultier

Kejt Blanšet na Kanskom festivalu
Kejt Blanšet na Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Ovogodišnji Kanski festival na jugu Francuske budno prate ne samo ljubitelji filma, već i ljubitelji visoke mode.

 

Čuveni crveni tepih na Kroazeti pravo je modno igralište za brojne slavne ličnosti.

 

Dok neke kreacije svojom elegancijom i autentičnošću oduzimaju dah, druge će ostati upamćene kao potpuni promašaji.

 

Poznata glumica uvek pleni izgledom
Poznata glumica uvek pleni izgledomfoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Poznata holivudska glumica Kejt Blanšet oličenje je visoke mode i stila. Bila u ležernom ili glamuroznom izdanju, jedno je sigurno - ona uvek izgleda kao boginja. 

 

Ni ovoga puta omiljena Australijanka nije razočarala kada je Kanom prošetala u očaravajućoj toaleti jednostavnih linija modne kuće Jean Paul Gaultier. Haljinom elegantnog i nenametljivog kroja zasenila je sve prisutne, a od ponedeljka uveče komplimenti se samo nižu. 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Ipak, jedan detalj izazvao je oprečne reakcije i podelio javnost. Naime, mnogi su u kombinaciji boja na glumičinoj toaleti prepoznali one na palestinskoj zastavi, te to interpretirali kao znak tihe podrške Palestini u jeku aktuelnih zbivanja.

Ona je nosila toaletu koja je spreda crna, a na zadnjoj strani svetloroze, dok je unutrašnji deo tkanine zelen, identične je nijanse kao na zastavi Palestine, a oskarovka je pomalo napadno isticala zeleni deo kreacije. Mogu se pročitati komentari da cilj Kejt Blanšet nije bio da na ovaj način pruži podršku Palestincima jer je na njenoj haljini pink, a ne crvena boja, dok im njeni fanovi poručuju – stajala je na crvenom tepihu!

 

Glumica se ovim povodom nije oglašavala, te ostaje samo da se pitamo da li ova predivna toaleta zaista nosi tajnu poruku ili je u pitanju samo puka slučajnost.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez u suzama zbog predsednika Bajdena

 

 

 

 

makonda-tracker