korak po korak

Kako napraviti prepoznatljivu frizuru Brižit Makron? Kosa tako deluje BUJNIJE & ŽIVLJE, a vrlo je jednostavno

1

Bob frizura puna volumena zaštitni je znak francuske prve dame, a u pitanju je stil koji nije tako teško postići ako imate na umu ove trikove

Brižit Makron godinama ima prepoznatljivi plavi bob pun volumena
Brižit Makron godinama ima prepoznatljivi plavi bob pun volumenafoto: Parsons Media / Pool / imago stock&people / Profimedia

Brižit Makron, prva dama Francuske, jedna je od poznatih žena koje inspirišu stilom, a ona se uglavnom drži jednostavnosti, svedenih krojeva i monohromatskih odevnih kombinacija.


Bez mnogo truda supruga predsednika Francuske Emanuela Makrona postiže efektan business chic modni izraz, a njen zaštitni znak su kratke suknje i skinny farmerke – ali ne samo to.


Odeću na stranu, sinonim za tipičan "Brižit Makron look" postala je voluminizirana kosa, jednostavan bob koji deluje kao da je jedva ukroćen, bogat i bujan.

1 / 12 Foto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako imati frizuru kao Brižit Makron?


Vrsta paž frizure koju ima gospođa Makron je tzv. bubble bob, koji se ostalih razlikuje po tome što je puniji i zaobljeniji, a uz to blago poskakuje prilikom koračanja.

Postoje različite vrste ove frizure, koje variraju po dužini, slojevitosti i uglovima sečenja, a u pitanju je stil koji laska većini oblika lica, iako najbolje izgleda uz ovalno ili srcoliko lice. Ako želite vizuelno da izdužite lice, naročito okruglog oblika, najbolje je da kosa bude dužine ispod brade.

 

Brižit Makron već dugo ima paž frizuru
Brižit Makron već dugo ima paž frizurufoto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Idealno je da frizeru tražite da vas ošiša ravno jer se tako postiže tekstura lakša za ispravljanje, što je ono što želite da postignete ako vam se dopada stil Brižit Makron (iako kovrdžavi bubble bob izgleda fantastično!).


Kada je u pitanju feniranje, vaš glavni saveznik su vikleri, i to što veći – to bolji! Oni pružaju dugotrajan volumen, a najvažnije je da najpre "izvučete" svaki pramen velikom okruglom četkom pod toplim vazduhom jednom do dvaput, a potom namotate pramen na vikler.


Nanesite penu za povećanje volumena kose.

 

Brižit Makron ima izuzetan volumen kose
Brižit Makron ima izuzetan volumen kosefoto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Nakon što ste držali viklere 10-15 minuta, prebacite kosu napred i najpre osušite koren kose kako biste dobiil dodatni volumen. Zatim šnalama podelite kosu na tri sloja, pa se ponovo fenirate vukući pramen paralelno s podom, okruglom četkom velike glave, sloj po sloj, odozdo nagore.


Veoma je važno da se redovno šišate kako biste bili sigurni da krajevi idu u pravcu u kom želite, a idealno je na 4-6 nedelja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Neobičan frizer

 

 

makonda-tracker