i uz farmerke i uz eleganciju

Umesto klasične bele košulje – ženstven trend s kojim nema greške! Osmišljen za je zavodnice, zabavan i TAKO ROMANTIČAN

0

Proteklih nedelja, među najpopularnijim trendvima na društvenim mrežama je tzv. coquette, koji se najlakše prati uz pomoć bluza

Coquette trend stiže s TikToka
Coquette trend stiže s TikTokafoto: Tinxi/Shutterstock, Glossy

Kada je u pitanju i formalno i odevanje za svaki dan, najjednostavnija bela košulja je model kojem se proteklih godina okrećemo kao pouzdanom komadu za sve prilike.


Ona je praktična, klasična, lako uklopiva i daje vrlo šik notu modnoj kombinaciji, ali proteklih sedmica influenserke su počele da je zamenjuju nešto efektnijim modelima, zahvaljujući tzv. coquette trendu.


Na tome, kao i obično proteklih godina, možemo da zahvalimo društvenoj mreži TikTok, na kojoj su dominantni romantični komadi s mašnicama, čipkom, šifonom, ružicama, tračicama umesto dugmića, uz providne delove ili proreze...

 

Ulična moda tokom Nedelje mode u Parizu
Ulična moda tokom Nedelje mode u Parizufoto: Mauro Del Signore/Shutterstock

Tako je rođen trend coquette bluza, u slobodnom prevodu "bluza za flertuše".

 

Neobična bluza na Nedelji mode u Lisabonu
Neobična bluza na Nedelji mode u Lisabonufoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Ove nežne i ženstvene košuljice "koketne estetike" uglavnom su jednobojne, ali se mogu naći vrlo upečatljivi primerci s animal printom, savršenim za ovaj trend.

Uglavnom su rukavi lepršavi, labavi, ponekad zvonasti, ali u svakom slučaju voluminozni, a sve odiše nostalgijom.


Tako efektne bluze odlično se kombinuju s jednostavnim pantalonama i suknjama, pa su odlična dopuna elegantnim odevnim varijantama. One se protiv dosadi, već viđenoj formalnosti i modnoj strogoći, pa ako želite da izbegnete monotona i jednolična izdanja – biće savršena dopuna vašem autfitu!

 


Veruje se da je popularnosti coquette trenda umnogome doprinela gledanost serije "Bridžerton", u kojoj dame nose odeću s nabrojanim starinskim i romantičnim detaljima. Međutim, na mreže ga je plasirala influenserke Kelen Beket, koja kaže da je ovaj trend šansa da "prihvati ženstvenost".

 


Sećam se da, dok sam išla u školu, nije smatrano da je kul biti devojčica. Ne voleti ružičasto bilo je nešto kul – ističe ona i dodaje da su se sada stvari potpuno promenile.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Gala modna revija u Frankfurtu

 

makonda-tracker