96. dodela oskara

Da li je CRNA HALJINA modni trend koji je ove godine preplavio crveni tepih? 3 najlepše kreacije na 96. DODELI OSKARA

0

Da li je moda i ove godine na dodeli Oskara bila puna iznenađenja?

Sigurni smo da glamur na ovom događaju nije izostao i da su većinski prevladali snažni, strukturirani oblici kreacija poznatih modnih kuća poput: Versace, Louis Vuitton i Balenciaga.

Eva Longoria na 96. dodeli Oskara
Eva Longoria na 96. dodeli Oskarafoto: Lumeimages.com / Avalon / Profimedia

Čini se da je crna haljina nepogrešiv izbor za sve velike događaje, pa i ceremoniju kao što je dodela Oskara.

 

Mnoge dame nosile su crne haljine na ovoj svečanosti, a mi vam otkrivamo 3 najlepših crnih haljina, čiji su stil i elegancija nama zapale za oko.

 

Crna duga haljina čini, da se dama koja je nosi, u njoj osećaju elegantno i ženstveno, vizualno je sužava i produžuje njenu figuru, pa nas ni malo ne čudi što su se za ovakav odevni komad opredelile mnoge slavne glumice.

 

3. Eva Longorija

 

Eva Longoria na 96. dodeli Oskara
Eva Longoria na 96. dodeli Oskarafoto: MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

Eva Longorija je jedna od slavnih glumica koja je prošetala crvenim tepihom na ovogodišnjoj dodeli filmskih nagrada Oscar koja se održala u Dolby Theatru u Los Angelesu.

 

Glumica je zablistala na crvenom tepihu Oscara u nepogrešivoj haljini s potpisom australijske dizajnerke Tamare Ralph.

 

Za ovu priliku odabrala je haljinu sirena kroja u crnoj boji koja je učinila da nejno telo dobije izgled bezvremene siluete peščanog sata.

 

U prvom planu našao se struktuirani dekolte koji otkriva njena ramena, dok je donji deo haljine nešto duži i u potpunosti je sakrio obuću lepe američke glumice i rediteljka.

 

Celokupni izgled dobio je svoju glamuroznu završnicu upečatljivim nakitom iz Bucherera, sa akcentom na dijamantsku ogrlicu, i diskretnim prstenom i minđušama. 

 

2. Sandra Huler

 

Sandra Huler na 96. dodeli Oskara
Sandra Huler na 96. dodeli Oskarafoto: Kevin Sullivan / Zuma Press / Profimedia

Sličnu vrstu haljine nosila je Sandra Huler, nemačka glumica koja je ove godine bila nominovana u kategoriji najbolje glumice za glumu u filmu Anatomija pada redateljice Justine Triet.

 

Ovom prilikom Huler je odabrala, takođe, usku dugu crnu haljinu naglašenog dekoltea.

 

Kako se čini, ova spektakulrana kreacija u medijima je predstavljena kao - nosiva umestnost, kako su mnogi komentarisali kada su je videli na crvenom tepihu.

 

Sandra Huler na 96. dodeli Oskara
Sandra Huler na 96. dodeli Oskarafoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

U pitanju je zapanjujuća kreacija modne kuće Schiaparelli poznate po odvažnim kreacijama koje su nosile i mnoge poznate zvezde poput Zendaye i Dua Lipe.

 

Haljina je ta koja u prvi plan stavlja ženstvenu figuru i naglašava struk, što je sa kreacijom poput ove to više nego očigledno. Divna figura Sandre Huler ovim modelom došla je do izražaja i učinila da potpuno zasija ove filmske večeri. 

 

1. Margo Robi

 

Margo Robi na 96. dodeli Oskara
Margo Robi na 96. dodeli Oskarafoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Margo Robi je u potpunosti napustila svoju uobičajenu barbi roze boju, koju je sve vreme nosila tokom promicije filma Barbi, što je u potpunosti sve iznenadilo jer su to svi očekivali na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

 

Umesto toga prelepa Australijanka nosila je veličanstvenu, crnu Versace hajinu sa šljiokicama koju su neki mediji nazvali — osvetničkom.

 

Ove godine je 33-godišnja glumica nominovana za Oskara u kategoriju za najbolju glumicu za ulogu na filmu BarbiGrete Gerving koji je postao potpuni hit u prethodnoj godini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

 

Ova crna haljina golih leđa i bez rukava, ima na sebi efektne detalje u predelu struka, što joj daje veličanstven izgled. Model je iz Versace  kolekcije za  jesen/zimu 2024.

 

Margo Robi na 96. dodeli Oskara
Margo Robi na 96. dodeli Oskarafoto: EPA / ALLISON DINNER

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO:

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA

 

makonda-tracker