spektakularna

Providni detalji, saten i, naravno, TIJARA: Princeza Sofija protresla Evropu bajkovitim izdanjem zbog kog ćete uzdahnuti

0

Švedsku princezu obično ne viđamo u ovako elegantnim kreacijama, ali kada prilika to zahteva – nema joj ravne

Princeza Sofija od Švedske na svečanom banketu
Princeza Sofija od Švedske na svečanom banketufoto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kad god se princeza Sofija od Švedske pojavi na nekom zvaničnom događaju, znamo da nam stiže modna lekcija, zar ne?


Bez obzira na to nosi li poslovno-ležerni stajling za svaki dan, sastavljen od farmerki i sakoa, ili elegantnu haljinu, supruga princa Karla Filipa oduzima dah, a tako je bilo i pre nekoliko večeri, banketu koji je kralj Karl Gustaf i kraljica Silvija priredili u čast predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i prvoj dami Brižit Makron.


Švedska princeza izgledala je uobičajeno božanstveno, a za ovaj svečani događaj odabrala je kreaciju dostojnu njene titule.

U pitanju je haljina koju potpisuje švedski dizajner Larš Valin, koja je pripijena u gornjem delu i nabrana u predelu kukova, a odatle se širi i pada do poda.

1 / 5 Foto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uz poluprovidnu tkaninu koja pridržava toaletu i od koje su napravljeni rukavi, ovaj model je odličan primer kako da klasičan kraljevski look izgleda moderno i savremeno.


Haljine s (polu)providnim detaljima su veliki trend već godinama među poznatim damama, a sve više članica kraljevskih porodica na mala vrata uvodi ovu modu u palate.

 

Princeza Sofija od Švedske i princ Karl Filip na svečanom banketu
Princeza Sofija od Švedske i princ Karl Filip na svečanom banketufoto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Princeza Sofija ponela je uz to i svetlucavu clutch tašnicu modne kuće Christian Louboutin nazvanu Vanite, dok su joj se ispod haljine u nekoliko navrata videle cipele brenda Charlotte Olympia.


Švedska princeza je sve zaokružila detaljem bez kog nema savršenog izdanja za ovakvu priliku – tijarom koju je dobila na poklon od kralja i kraljice kada se udala za njihovog sina 2015. godine.

 

Venčanje Karla Filipa i Sofije
Venčanje Karla Filipa i Sofijefoto: EPA/Claudio Bresciani/TT

Za dan venčanja je ona ukrašena smaragdima, ali ih je Sofija u međuvremenu zamenila biserima, što se savršeno uklopilo uz ovo izdanje.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Gest kraljice Elizabete na Dajaninoj sahrani

 

makonda-tracker