Top 4 plemićke rasipnice

Ostavila Kejt Midlton daleko iza: Ova princeza troši najviše novca na odeću - za godinu dana više od 700.000 evra

1

Plemićke porodice širom sveta daju ogroman novac na garedorobu, ali jedna dama je ubedljivo najveća rasipnica.

foto: Flashspix / Alamy / Profimedia
foto: Flashspix / Alamy / Profimedia

 

Kraljevske porodice oduvek troše veliki novac na svoj izgled, što naravno često podrazumeva i veoma skupocene komade garderobe i nakita.

 

Kada ste na takvoj poziciji, jednostavno deo vašeg posla je i da izgledate reprezentativno, stilski usklađeno, kao i veoma skupo.

 

Svake godine možemo videti razne top liste poznatih ličnosti koje se najbolje ili najgore oblače, međutim pedantni britanski veb magazini su napravili i liste najskuplje obučenih kraljevskih porodica.

 

Preporučujemo da sedite dok budete čitali ovaj tekst, pošto će vam se od ovih brojeva vrlo moguće zavrteti u glavi. Predstavljamo vam Top 4 najskuplje obučene dame iz plemićkih porodica u izboru portala "UFO No More". Pa, da krenemo otpozadi.

 

 

4. Švedska princeza Sofija

 

 

Švedska princeza Sofija, supruga princa Karla Filipa, važi za damu prefinjenog stila i dosta pažnje posvećuje svom izgledu prilikom javnih pojavljivanja. Ona je za godinu dana na svojih 118 "krpica" koliko je prošetala na raznim prijemima i događajima potrošila ukupno oko 164.000 evra. Drugim rečima, prosečna cena jednog odevnog predmeta koji je nosila iznosi "tričavih" 1.700 evra.

 

3. Kejt Midlton

 

 

Princeza od Velsa, iako verovatno jedna od najpopularnijih i najpoznatijih članica kraljevskih porodica na svetu, zauzela je tek treće mesto na ovoj listi. Supruga princa Vilijama je za godinu dana "prošetala" 204 nova komada garderobe, za šta je izdvojila oko 215.000 evra. To znači da je prosečna cena jednog komada Kejt Midlton "samo" oko 1.300 evra.

 

2. Grčka princeza Marija Olimpija

 

 

Za mnoge iznenađenje na ovoj listi, pogotovo ako se uzme u obzir da je pozicionirana na visokom drugom mestu. Marija Olimpija je iza sebe ostavila i Kejt i Sofiju sa sumom od oko 230.000 evra koje potrošila na svoje stajlinge. Ćerka Marije Šantal Miler je tu cifru potrošila na 50 komada odeće, što nas dovodi do računice da je po jednom komadu cena iznosila nešto više od 6.000 evra.

 

1. Šarlin od Monaka

 

 

Ubedljivo na prvom mestu nalazi se princeza od Monaka, koja je sve svoje "protivnice" bukvalno oduvala. Šarlin je za svoje autfite potrošila neverovatnih 740.000 evra što je oko 3.5 puta više od "skromne" princeze od Velsa Kejt Midlton. Još ako se uzme u obzir da je Šarlin taj iznos potrošila na 105 komada odeće, a Kejt na oko 200, dolazimo do još frapantnijeg podatka. Lepa Šarlin je po komadu garderobe plaćala basnoslovnih 11.000 evra. Prava "sitnica" zar ne? 

 

 

makonda-tracker