dopadaju li se vama?

Nekome božanstvena, nekome prevaziđena: Obuća koju možda imate u ormanu vraća se u punom sjaju – i nosi se uz sve!

0

Inspirisane stilom pedesetih godina prošlog veka, cipele koje je predstavio Dior biće prava modna opsesija u narednom periodu, ali one nisu svima po ukusu

Dior vraća stari trend koji nije svima po ukusu
Dior vraća stari trend koji nije svima po ukusufoto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Protekle dve sezone, među najpopularnijim trendovima u ženskoj obući bile su cipele otvorene pete, tzv. slingback modeli, a u narednom periodu bi mogao da ih zameni nešto slično, ali potpuno drugačije.


Cipele otvorenih prstiju uvek su delile modne sladokusce jer se previše povezuju sa stilom naših baka i za mnoge su prevaziđene i suviše retro, ali početkom 2010-ih postale su veliki trend.

 

Za to je najzaslužnija američka glumica Blejk Lajvli, koja je na setu serije "Tračara" nosila razne varijante obuće koja pokazuje prste, nazvane peep toe, a za kratko vreme postale veoma dominantne i potom isto tako brzo iščezle.

Loša odluka modnog sveta, ako pitate Dior, koji za proleće i leto 2024. vraća cipele otvorenih prstiju!


Iza dizajna novog modela stoji kreatorka Marija Gracija Kjuri, kreativna direktorka modne kuće Dior još od 2016. godine, koja je za couture kolekciju predstavljenu na Nedelji mode u Parizu spremila vrlo šik modele.

 

Pogledajte u galeriji modele koje smo videli tom prilikom.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Cipele otvorenih prstiju – trend 2024!


Modna kuća Dior oživela je ovom kolekcijom model koji je bio vrlo popularan tokom 50-ih, a u pitanju je model potpuno pripijen uz stopalo, koji seže do članka i izgleda vrlo otmeno.


Iako je ovo prva revija u poslednje vreme na kojoj su cipele otvorenih prstiju bile toliko zastupljene, one se već neko vreme i te kako nose u najvišim holivudskim krugovima, pre svega zahvaljujući tome što ih je Miu Miu predstavio u svojoj kolekciji za jesen i zimu 2023.

 

Tako smo videli brojne slavne dame u njima proteklih meseci, a među njima su Margo Robi, Penelope Kruz, kao i Viktorija Bekam, koja ih je nosila svakodnevno početkom 21. veka.

1 / 5 Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Maison Margiela mary jane cipele

 

makonda-tracker