elegantno

Kejt Midlton ih nosi u posebnim prilikama: Partnerka Ane Brnabić u KAPUT-HALJINI koja stvara optičku iluziju

5

Jednostavna, svedena, otmena, a ipak vrlo efektna i neobična, ova kreacija s razlogom je omiljena članicama kraljevskih porodica

Milica Brnabić, partnerka premijerke Ane Brnabić
Milica Brnabić, partnerka premijerke Ane Brnabićfoto: M.M./ATAImages

Juče u Srbiji održani parlamentarni i lokalni izbori, a veliki broj političara fotografisan je na svojim biračkim mestima dok su koristili svoje pravo glasa.


Među njima je i aktuelna premijerka Ana Brnabić, koja je na glasanje stigla u društvu životne saputnice Milice Đurđić i četvorogodišnjeg sina Igora.


Dok je predsednica Vlade Republike Srbije nosila crne pantalone, belu košulju i karirano sako, njena partnerka bila je veoma elegantna u modnoj kombinaciji kakvu često viđamo u izdanjima članica kraljevskih porodica.

Izbor Milice Đurđić bio je kaput A-kroja, koji je ponela kao kaput-haljinu, a reč je o modelu klasičnog dizajna, s nazubljenim reverima i dvorednim kopčanjem.

1 / 7 Foto: M.M./ATAImages

Ovaj efektni odevni predmet je do kolena, a devojka naše premijerke ponela ga je u spoju s bež salonkama, što je vrlo efektan izbor u kombinaciji sa svetloplavim kaputom.

 

Ana Brnabić i Milica Đurđić povele su sina Igora na glasanje
Ana Brnabić i Milica Đurđić povele su sina Igora na glasanjefoto: M.M./ATAImages

Kaput A-kroja – model za svaku ženu


Poslednjih godina ih viđamo najčešće na princezi od Velsa Kejt Midlton, španskoj kraljici Leticiji i drugim pripadnicama kraljevskih porodica, a kaput-haljine imaju dugu istoriju.


Haljina dizajnirana kao kaput, obično s kragnom reverima i prednjim kopčanjem, prvi put se pojavila u drugoj deceniji 20. veka, u magazinu Vogue, koji je uveravao da se ovaj novi komad može nositi preko prsluka i donje haljine.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, ima u svom garderoberu mnogo kaput-haljina
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, ima u svom garderoberu mnogo kaput-haljinafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Danas su one uglavnom rezervisane za vrlo formalne prilike, jer odišu otmenošću koja premašuje čak i onu koju pruža klasuični kaput. Uz to su veoma praktične – kaput-haljine uglavnom "vizuelno" podižu struk svojim A-krojem, a kako se potom šire u oblik suknje odličan su trik ako želite da suzite i izdužite figuru.

 

Kejt Midlton često nosi kaput-haljine
Kejt Midlton često nosi kaput-haljinefoto: George ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Među najpoznatijim ljubiteljkama ovih kaputa bila je princeza Dajana, koja je uglavnom nosila one s potpisom Ketrin Voker.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ana Brnabić s partnerkom Milicom obavila građansku dužnost

 

makonda-tracker