za wow efekat

Najzavodljivija haljina koja ne otkriva NIŠTA: Žena s najpoznatijim oblinama na svetu zna kako očarati bez golotinje

0

Jednostavno, svedeno i ženstveno izdanje poznate manekenke može vam poslužiti kao modna inspiracija za svaku svečaniju priliku

Ešli Grejam je najpoznatija plus size manekenka na svetu
Ešli Grejam je najpoznatija plus size manekenka na svetufoto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Američka manekenka Ešli Grejam bila je jedna od poznatih dama na otvaranju nove prodavnice na njujorškoj Petoj aveniji, a za ovu priliku pripremila je stajling po ukusu modnih sladokusaca.


Slavna lepotica, najpoznatija u kategoriji plus size modela, odabrala je vrhunsku eleganciju, ali u kombinaciji s jednostavšću i istakla svoje prepoznatljive obline u prvi plan.


U izdanju na prvi pogled inspirisanom stilom Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija" Ešli je izgledala božanstveno u retro crnoj toaleti pripijenoj uz telo. Njen izbor bila je midi-haljina bez rukava, zatvorenog okovratnika i s nabranom tkaninom u predelu grudi.

1 / 5 Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reč je o klasičnoj maloj crnoj haljini koja naglašava Ešlinu figuru i ističe sve obline, manekenka ju je upotpunila satenskim rukavicama preko laktova i nakitom sa swarowski kristalima.

Mala crna haljina – model s kojim nema greške


Elegantna i svedena haljinica crne boje koja je postala čuvena kao mala crna haljina uglavnom se vezuje za ime Koko Šanel, koja je 1926. u magazinu Vogue objavila jednostavne crne haljine od krepa. Imala je duge i uske rukave, bila je ukrašena nizom bisera i nazvana "Šanelov Ford", što je značilo da je bila jednostavna i dostupna pripadnicama svih staleža.

 

Koko Šanel je tvorac male crne haljine
Koko Šanel je tvorac male crne haljinefoto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Nametnula sam crnu boju; i danas je jaka jer crna briše sve okolo – rekla je kasnije Koko Šanel.


U decenijama koje su usledile, ova toaleta postala je sinonim za eleganciju i nenametljiv, ženstven stil i odmerenost. Mnogi kreatori ponudili su svoje varijante ovog komada, a najpoznatija je ona francuskog dizajnera Ibera de Živanšija koju je njegova prijateljica i muza Odri Hepbern nosila u "Doručku kod Tifanija".

 

Mala crna haljina Odri Hepbern u filmu 'Doručak kod Tifanija'
Mala crna haljina Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija"foto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

BONUS VIDEO

Skims haljina o kojoj se priča

 

makonda-tracker