IZ NAJNOVIJE KOLEKCIJE

CVET na njoj je izazvao mnogo komentara: Istina o košulji Dina Merlina na koncertu u Beogradu

0

Naizgled jednostavna bela košulja Dina Merlina uspela je da podigne mnogo buke i podstakne raspravu na društvenim mrežama jer je pogrešno protumačeno šta je na njoj

Dino Merlin u beloj košulji na koncertu u Areni u Beogradu
Dino Merlin u beloj košulji na koncertu u Areni u Beogradufoto: Petar Aleksić

Proslavljeni bosanskohercegovački pevač Dino Merlin održao je u Beogradu nekoliko koncertata za pamćenje, u dupke punoj beogradskoj Štark areni, a njegova publika, uključujući mnoge poznate ličnosti, uživala je u najvećim hitovima iz njegove višedecenijske karijere.


Kao i obično kada je u pitanju Merlin, u susret koncertima pričalo se o politici, devedesetim i ratovima, a pevač je ignorisao sve te kontroverze i priredio šou za pamećenje svojim obožavaocima.

 

Da li je Dino Merlin u Beogradu nosio ljiljan?


Ipak, u danima koncerata ponovo se nametnula ista tema, nakon što su portali preneli da je Dino Merlin nastupio u košulji s ljiljanom, cvetom koji se smatra simbolom pevačeve domovine, budući da je od 1992. do 1998 – dakle, u ratnim godinama – u upotrebi bila zastava Bosne i Hercegovine sa zlatnim ljiljanima.

 

Zdravko Čolić bio je gost na koncertu Dina Merlina u Areni
Zdravko Čolić bio je gost na koncertu Dina Merlina u Arenifoto: Petar Aleksić

Međutim cvet na košulji poznatog pevača u Areni nije bio ljiljan već orhideja.


U pitanju je klasična bela muška košulja iz kolekcije modne kuće Alexander McQueen, nazvana Orchid Shirt, čija cena iznosi 1.050 dolara, a dostupna je i nešto jeftinija crna varijanta sa crvenim cvetom.


Merlinova košulja je izrađena u potpunosti od pamuka, ima kragnu oštrih ivica, a deo je najnovije kolekcije pomenutog brenda.

 


Orhideja je cvet moćne simbolike i obično se vezuje za ljubav, lepotu, prefinjenost, promišljenost i šarm, a ona je već neko vreme jedan od najčešćih motiva u kolekcijama kuće Alexander McQueen. Britanski brend najavio je da će "nastaviti da istražuje orhideju, tumačeći je na bezbroj inovativnih i umetničkih načina".

 


Na jeziku cveća, orhideja je simbol ljubavi – rekla je Sara Barton, kreativna direktorka ove kuće.

 

BONUS VIDEO

Kako je Dino Merlin započeo svoj četvrti koncert u Beogradu?

 

makonda-tracker