inspiracija

Kako nositi ČIZME PREKO KOLENA kao femme fatale? 3 modna trika u stajlingu Tamare Paunović koje svaka žena treba da zna

0

Visoke čizme preko kolena postale su pravi klasik kada je u pitanju jesenja i zimska večernja elegancija, a čuvena lepotica nosi ih bez greške

Tamara Paunović već godinama spada u najlepše dame naše javne scene
Tamara Paunović već godinama spada u najlepše dame naše javne scenefoto: A.H./ATAImages

Prošle večeri u prestonici je održana proslava jednog magazina, kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, koje su prošetale crvenim tepihom i pokazale svoj večernji stil.


Videli smo pevačicu Jelenu Karleušu u smeloj varijanti haljine za princeze, mnogo njenih koleginica, voditelja, glumaca, a poseban utisak ostavile su Vanja Nenadić i Ivana Dudić, koje su odabrale vrlo šik izdanja.


Jedna od najbolje odevenih je, kao i u svakoj prilici u kojoj se pojavi, bila Tamara Paunović, nekada jedna od najlepših domaćih manekenki, a danas uspešna dizajnerka, koja se opredelila za crni look od glave do pete.

Čuvena lepotica zakoračila je na crveni tepih u kombinaciji crne mini-haljine s dugim rukavima i dubokim V-izrezom i visokih čizama preko kolena – vanvremenskim modelom bez visoki štikli koji pruža savršen miks elegancije i seksepila.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako nositi čizme preko kolena kao Tamara Paunović?


Čizme preko kolena već godinama spadaju u žensku obuću koja garantuje atraktivan izgled i ne izlazi iz mode, a iako su se nosile mnogo duže, pravu revoluciju napravile su šezdesetih godina prošlog veka. Tada je Rožer Vivije za Yves Saint-Laurent u kolekciji za 1963. predstavio verziju od krokodilske kože koja im je dala luksuznuz crtu i toliko ih suzio uz nogu da su dobile nov, provokativan izgled.


Od tada su se nosile razne verzije ovim ultravisokih čizama, koje se obično kombinuju sa suknjama i haljinama, iako mogu da izgledaju veoma lepo u spoju sa skinny farmerkama i helankama.

 

Za večernje prilike, međutim, obično se biraju mini-haljina i čizme preko kolena, koje se ovako nose uz određena pravila – baš ona koja je poštovala i Tamara Paunović.

 

Čizme preko kolena su postale pravi modni klasik za jesenju i zimsku eleganciju
Čizme preko kolena su postale pravi modni klasik za jesenju i zimsku elegancijufoto: Antonio Ahel/ATAImages

3 saveta za nošenje čizama preko kolena

  1. Ne preterujte s pokazivanjem kože. Ako nosite čizme preko kolena, to otvara mnogo prostora za smela izdanja, ali ne zalećite se – nosite odeću koja je zatvorena na bilo koji način. Drugim rečima, ako ima dekolte, neka ima duge rukave, ako nosite bretele, odaberite opciju s rolkom i sl.

  2. Suknja ne treba da bude prekratka. Minići izgledaju fenomenalno u spoju s ovim čizmama, ali glavna "caka" je u meri: varijante čiji porub seže do čizme ili otkrivaju do pet centimetara kože su najbolji izbor, kažu modni znalci.
  3. Monohromatski stil. Iako su boje uvek poželjne u jesenjim i zimskim mesecima da začinimo svoj izgled, uz klasične crne čizme preko kolena bez sumnje najbolje izgledaju crne haljine, za sveden i otmen look.

BONUS VIDEO

Moda za jesen 2023.

 

makonda-tracker